Dinsdag 24 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Ook dit zou een dag van vooral rijden worden. Om 9.00 uur reed ik weg in North Bay en zocht rt. 17 west op. "Sudbury 128" staat er dan op het bordje. Nu rekent men in Canada in kilometers, maar daar zou ik nog maar op ongeveer een derde van de afstand naar Sault Sainte Marie zijn. Er zouden dus nog heel wat meer kilometers volgen.

De eerste kilometers leidden me langs Lake Nipissing, waarna North Bay volgde. Ook voorbij North Bay liep de weg nog een eindje langs het meer, wat een toeristisch doel is in dit deel van Ontario. Ook werd de weg overal vergezeld van de spoorlijn. Meest enkelspoor, op sommige plaatsen dubbel, om te kunnen passeren. Er reden nogal wat (lange) treinen heen en weer.

Het weer was opnieuw mooi. Niet helemaal onbewolkt, een beetje heiig en flink warm. Het landschap was ook mooi. Meer landbouw dan ik had verwacht, men was overal volop aan het hooien. Ook passeerde ik gedeelten die niet in productie waren, bossen en nogal wat meertjes.

 

 

Sudbury bleek een flinke stad te zijn, in een rotsachtige omgeving. De stad wordt gedomineerd door een enorme nikkelmijn, de bergen puin zijn overal rondom de stad te zien. In de stad, die verder wat rommelig en nijver aandeed, moeten enkele aardige musea zijn. Ik bezocht ze niet, maar reed verder.

Net buiten Sudbury stond een bordje waarop te zien was dat Sault Sainte Marie nog 298 kilometer verder was. In tegenstelling tot de oostelijke delen van Noord Amerika waar de afstanden nog een beetje Europees leken, is dit het gebied waar de grote afstanden kenmerkend zijn. Een kwestie van doorrijden en genieten van de rit. De weg was goed, meest tweebaans, maar ook nogal eens driebaans, waarbij elke rijrichting om de beurt gebruik mag maken van de derde baan. 90 km/u geldt als maximumsnelheid, maar iedereen reed 110 km/u, zelfs met politieauto's in de buurt. Het landschap bleef afwisselend, met af en toe uitzicht op de 'bij'meren van Lake Huron.

Om 16.15 uur arriveerde ik in Soo, zoals Sault Sainte Marie wordt genoemd. Ik zocht direct het station van Algoma Central Railway op, waar ik een plaats reserveerde voor de tourtrein van morgen. In 2005 was ik een beetje van plan om deze tocht te maken, maar toen kwam het niet goed uit. Nu had ik mijn reis zo gepland dat ik de dag die daarvoor nodig is ook beschikbaar had.

Daarna maakte ik een wandelingetje langs het water, met een fraai uitzicht op de Internationale bruggen naar de Verenigde Staten. En ik bezocht de bieb om mijn e-mail te checken. (Inmiddels is het niet meer vanzelfsprekend dat een motel een computer voor gasten beschikbaar heeft, veel motels bieden gratis wifi en de computer voor gasten zie je steeds minder. In bibliotheken in de VS en Canada mag iedereen gratis computeren, dus daar kun je altijd terecht)

 

 

Daarna reserveerde ik een kamer voor twee nachten bij de Super 8 waar ik in 2005 ook sliep.

 

Afgelegde afstand vandaag: 310 mijl

Afgelegde afstand totaal: 2543 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008