Maandag 1 augustus 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanochtend vertrok ik na een goed ontbijt om een uur of negen in de richting van Sault Ste. Marie. Eerst reed ik over weg 21 Oost naar Ionia. Daar vandaan koos ik weg 66 Noord tot ik bij de M10 kwam en oost reed tot aan de snelweg (no. 127 - overgaand in Interstate 75) Op veel plaatsen werd er aan de weg gewerkt, maar grote vertragingen leverde dat niet op.

Mackinac LighthouseMackninac BridgeIn Mackinaw City stopte ik bij het water van Lake Michigan. Er is daar een aardig strandje met een park waar je wandelen kunt. In het park zie je een oude vuurtoren met bijbehorend huisje en je kunt uitkijken op de fraaie brug. Daarna liep ik een rondje langs de hoofdstraat. Heel veel is hier niet te beleven en omdat het nogal al warm was, bleef ik niet te lang in de zon, maar reed ik door naar Sault Ste. Marie. Daarbij reed ik naar Upper Peninsula over Mackinac Bridge, een fraaie brug die beide schiereilanden van Michigan verbindt.

Sault Ste. Marie is de naam van een Amerikaanse en Canadese stad, die recht tegenover elkaar liggen, aan weerszijden van Sault Ste. Marie Canal. Aan de Amerikaanse kant bezocht ik het bezoekerscentrum bij de sluizen, de Soo Locks. Deze keer heb ik er geen schip gezien, hoewel er veel schepen passeren, die zo gebouwd zijn dat ze precies in de sluizen passen. Op een schoolbord wordt bijgehouden wanneer er scheepvaart wordt verwacht. Op onder andere deze plaats blijkt dat Amerikanen uitstekende waterbouwers zijn, en dat ze zich bewust zijn van hun prestaties.

Ik reed over de Intl. Bridge ( $ 1,50) naar de Canadese douane. De Amerikaanse douane bemoeit zich niet met mensen die het land verlaten, je kunt meteen doorrijden. De Canadees deed ook niet erg moeilijk, er stond al een Canadees stempel en met een 'Have a nice time, take care' mocht ik doorrijden.

Sault Ste. Marie in Canada is heel wat groter dan de VS-buurman. Ik heb even gezocht naar het station van de Algoma-railway, maar omdat ik zag dat het naar Thunder Bay al 700 km is, besloot ik dat ik dat treintochtje beter kon laten schieten.

Het Super 8 motel aan de uitvalsweg had een kamer vrij, waar ik kon bijkomen van 326 mijl en een dag met opnieuw fantastisch weer. Het was hier voelbaar warmer dan aan de Westkust van het Continent.

 

Afgelegde afstand vandaag: 326 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4052 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007