Maandag 23 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Om ongeveer 9.00 uur verliet ik Comfort Inn in Kanata. Ik ging eerst langs bij Shell om te tanken, want vandaag zou ik flink wat kilometers maken. Daarna reed ik snelweg 17 op, richting Renfrew. Daar ging ik van de weg af en reed links Rt 60 op richting Huntsville. Ik had ook door kunnen rijden over 17, maar dan had ik de Caves en het Provinciaal Park gemist.

 

Tot dan toe reed ik voornamelijk door landbouwgebied: lichtglooiend, goed verzorgd en volop in productie. Bij Eganville volgde ik de toeristische wegwijzer (die in Ontario overal langs de kant van de doorgaande wegen staan) richting Bonnechere Caves, om de grotten te bezoeken. Deze door water gevormde grotten bevinden zich in sedimentgesteente, dat wemelt van allerlei fossielen. Om even over 11.00 uur startte de rondleiding, waarbij uiteraard het bekende 'millions of years' verhaal werd verteld, evenals elders zonder bewijsmateriaal te presenteren.
De wandeling door de Caves was de moeite waard, kil en vochtig en voortdurend vlakbij het gelaagde gesteente.

 

 

 

Om 12.00 uur was ik weer buiten en na een laatste blik op de Bonnechere Rapids reed ik terug naar Eganville en vervolgens via rt. 60 verder richting Huntsville. Het weer was opnieuw schitterend, warm en onbewolkt. Het landschap was ook mooi. Veel bossen en schilderachtige kleinere en grote meren, vooral in Algonquin Provincial Park. Dat park is een echt wandelgebied, waar je niet zomaar in mag. Zelfs om te mogen parkeren moet je eerst een pasje kopen. Ik moest nog ver en stopte dus niet.

 

 

 

 

 

In Huntsville koos ik rt. 11 noord, richting North Bay. Het grootste deel van dit traject was vierbaans snelweg, en aan het resterende deel werd hard aan verbreding gewerkt. Daardoor schoot ik lekker op. Het landschap leek op dat langs rt. 60, maar hier waren meer meren en het landschap was sterker gecultiveerd.

Rond 17.00 uur kwam ik aan in Nipissing, een 'voorstad' van North Bay aan Lake Nipissing. Super 8 aldaar had als enige vrije kamer een non-smoking suite in het torentje, die ik maar nam. Mooie kamer, met een beetje uitzicht op het meer.

307 mijl gereden, dit is echt het gebied van de lange afstanden.

 

Afgelegde afstand vandaag: 307 mijl

Afgelegde afstand totaal: 2233 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008