dinsdag 26 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Eureka naar Austin

Vannacht koelde het flink af. Toen ik vanochtend buiten kwam was het net geen 20 C. Na het ontbijt reed ik verder over US 50 door de woestijnen en over de bergpassen van Nevada.

 IMG_7659 Road 50 Nevada

US 50, The Loneliest Road of America

Ongeveer 50 mijl voorbij Austin sloeg ik linksaf Rt. 722 en reed langs deze weg terug naar Austin. De weg is smaller en nog beduidend rustiger dan de eenzame US 50. In dit gebied liggen verschillende droge meren die verschijnen als grote kale lichtgekleurde vlaktes in het landschap. In de buurt van Austin langs Rt. 722 werd volop veeteelt bedreven. Men besproeide het land met water uit de bergen en gebruikt het gras dat daardoor groeit voor de wintervoorraad, die hier en daar als grote stapels geperste pakken opgesteld stond. De dieren liepen op de drogere delen los in het landschap.

 IMG_7663 Austin Summit, Road 50 Nevada

Austin Pas, 2281 meter hoog

Terug naar boven

 

Van Austin naar Belmont

Net na de bergpas waaraan Austin ligt ging ik via Rt 376 naar het zuiden door Smokey Valley. Hier wonen meer mensen en zag ik geregeld boerderijen staan. Ook zijn hier meer plaatsen waar bomen en ander groen groeien, zodat deze vallei niet zo'n verlaten indruk maakt als het landschap langs US 50. Ondanks dat bestaat het grootste deel van deze vallei toch uit woestijn en ook in deze vallei zag ik een opgedroogd meer.

 IMAG0400 At Road 50

Op weg door Smokey Valley

Na bijna 50 mijl sloeg ik linksaf naar Manhattan, een mijnwerkersdorp dat nu voor vakantiedoeleinden wordt bewoond en reed vandaar over een dirt road naar Belmont, dat ook als ghost town in de boeken staat. Ook hier wonen nog steeds mensen, maar het aantal herinneringen aan de mijnbouw is hier groter en beter bewaard dan in Cherry Creek.

 IMG_7682 Ghost town Belmont, Nevada

Verlaten fabriek in Belmont

 IMG_7697 Ghost town Belmont, Nevada

Belmont, straatbeeld

Terug naar boven

 

Van Belmont naar Tonopah

Van Belmont is het niet ver naar Tonopah, waar ik logeerde bij Best Western. 's Avonds reed ik het dorp een eindje uit om de sterren te zien. Het is hier zeer donker en het dorp ligt op 1500 m boven zeeniveau. Dat leverde een prachtig schouwspel op.

 

Afgelegde afstand  340 mijl. Zonovergoten dag.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 16 september 2012