woensdag 27 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Tonopah via Mono Lake naar Bodie

Ik vertrok vanuit Tonopah in westelijke richting over Rt. 6. Meteen buiten het dorp reed ik de woestijn in, maar in de verte kon ik de bergen al zien liggen. Na 40 mijl splitste de weg en begon langzamerhand te klimmen. Eerst passeerde ik de Montgomery Pass, vanwaar ik besneeuwde bergen zag liggen in het westen.

 IMAG0420 Driving West from Nevada to California

Op weg naar het westen, in de verte zijn de besneeuwde bergen van Californië al te zien

Net over de pas reed ik Californië binnen, waar ik zowaar moest stoppen bij een soort douanepost, waar ze wilde weten waarvandaan ik vertrokken was. Kennelijk was het antwoord dat ik gaf bevredigend want ik mocht zonder verdere vragen doorrijden.

 IMG_7714 Sage Hen Summit

Sage Hen Summit ca. 2481 meter boven zeeniveau

In Benton reed ik Rt 120 op, die geleidelijk klom naar Sage Hen Summit, ook een bergpas op een hoogte van 8139 ft, dat is ca. 2700 meter. Daarna kwam Mono Lake in zicht. Dit meer zonder afwatering naar de zee is bijzonder zout en giftig. Het is uitgestrekt en langs de oevers vind je pilaren van zout en kalk.

 IMG_7750 Mono Lake

Mono Lake, Californië

Ik reed langs het meer, dat beschermd wordt als National Park, over een slechte dirt road naar Bodie. Dit is een ghost town die als museum geconserveerd wordt. Hier wonen geen mensen meer (op de Park Ranger na) en er zijn daarom ook geen moderne bouwsels te vinden. In veel gebouwen is nog een deel van het interieur en de inventaris aanwezig, alles schijnbaar in de toestand waarin het 70 jaar geleden werd achtergelaten.

IMG_7785 Bodie

Bodie, straatbeeld

 IMG_7789 Bodie, interior of one of the public houses

Bodie, interieur van een van de cafés

Rond dit stadje werd in het verleden veel goud en zilver gedolven en verwerkt. Een van de fabrieken (mill genoemd) waarin de delfstoffen werden bewerkt staat er nog. Verder vind je huisjes, cafés, een schooltje en andere gebouwen. Alles is verlaten en ziet er desolaat en inderdaad wat spookachtig uit. Deze plaats werd druk bezocht door toeristen. De geschiedenis van het wilde westen gaat voor blanken niet heel ver terug en daarmee is Bodie al een historische plaats van betekenis.

 IMG_7792 Bodie, village and mill

Bodie, Mill

Terug naar boven

 

Van Bodie over Tioga Pass naar Yosemite Village

Ik reed terug naar Lee Vining en begon aan de beklimming van de Tioga Pass die op 9945 ft (ca. 3300 m) hoogte ligt, waardoor ik in Yosemite National Park zou komen. Dit is een serieuze pasweg die, zeker aan de oostzijde, vergeleken kan worden met een Alpenpas in Europa. Ik reed over een kronkelende weg door hooggebergte met sneeuwtoppen. Het was hier ook een beetje fris buiten.

 IMAG0431 Tioga Pass

Tioga Pass

Precies op pashoogte staat het kantoortje van de National Park Service, waar je moet betalen of je pasje moet laten zien. Daarna begon ik aan de lange afdaling. Hier, aan de westkant van de bergen, groeit volop bos. Op sommige plekken lag nog sneeuw tussen de bomen.

 IMG_7832 Tioga Lake

Tioga Lake

De afdaling tot Yosemite Village is lang en verloopt zeer geleidelijk. Het duurde langer dan ik dacht om bij Yosemite te komen, dus besloot ik om vandaag de vallei niet in te gaan, maar na enkele stops op viewpoints door te rijden naar een plaats waar ik zou kunnen overnachten.

 IMG_7846 Yosemite Valley

Yosemite Valley

Terug naar boven

 

Van Yosemite Village naar Fresno

Ik reed verder omlaag naar Wawona en daarna naar Oakhurst, waar ik probeerde op de bonnefooi een kamer te vinden. Dat lukte niet, alles was hier uitverkocht. Ik ging eerst maar eten bij MacDonalds waar gratis WiFi wordt verstrekt (overal in Amerika) en zocht op mijn telefoon naar een kamer in de buurt. Via Internet was er niks te boeken dat heel dicht in de buurt was, de dichtstbijzijnde kamer vond ik in Fresno, een uur verderop.

Na de maaltijd reed ik naar Ambassador Inn in Fresno en kreeg een beetje afgeleefde kamer die wel schoon en van alle gemakken voorzien was. Goed genoeg voor een nacht.

 

Afgelegde afstand 353 mijl. Mooie dag met prachtig weer.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 22 september 2012