zondag 24 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen ging ik na het voortreffelijke ontbijt, met volop keus uit warme gerechten, op zoek naar de Christian Reformed Church in Salt Lake City. Deze gemeente, die voor een aanzienlijk deel uit Nederlanders bestaat, ontving me zeer hartelijk. De eerste emigranten arriveerde hier rond 1950. Deze oudere mensen houden ervan weer eens Nederlands te spreken. Verschillenden van hen bleken afkomstig te zijn uit voormalig Nederlands IndiŽ. Ze zijn meteen na de onafhankelijkheid van Indonesie naar de VS vertrokken.

De kerk was maar deels bezet, omdat een gedeelte van de gemeente op kamp was. De orde van dienst was te vergelijken met die van Grace Reformed Church in Las Vegas, waar ik vorige week was. De preek had een heel ander karakter. Minder exegetisch en meer praktisch van aard, waarbij het accent vooral lag op hoe we ons dienen te gedragen jegens elkaar. De tekst werd genomen uit Efeze 4 vers 25-32 en had als thema "How Then We Shall Speak?"

Na de dienst was er gelegenheid voor ontmoeting en werd er koffie geschonken. Veel mensen maakten een praatje en informeerden waar ik vandaag kwam en wat mijn plannen voor de rest van de vakantie waren.

 IMG_7604 Salt Lake City, hills east of town

Berglandschap ten oosten van Salt Lake City

Ik reed door de heuvels ten oosten van Salt Lake City terug naar Hilton Garden Inn en nam voor de rest van de dag rust.

 IMG_7606 Salt Lake City, Hilton Garden Inn

Salt Lake City, Hilton Garden Inn

 

Afgelegde afstand 39 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 11 september 2012