zaterdag 23 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Moab naar Soldiers Summit

Vanochtend na het ontbijt tankte ik eerst helemaal vol. Nadat ik donderdag met een bijna lege tank in Blanding was aangekomen, nam ik me voor om iedere ochtend met een volle tank te vertrekken. Dat moet genoeg zijn voor ca. 400 mijl, een afstand die je op een normale dag nooit rijden zult.

 IMAG0264 Rt 128 along Colorado River from Moab to I 70

Van Moab naar de I 70 over Rt 128 door het dal van Colorado

Ik verliet Moab in de richting van I 70, maar koos niet voor de kortste weg over Rt 191. Ik reed Rt 128 door het dal van de Colorado, waarbij het eerste deel van de rit door een canyon voerde. Het dal was smal en aan beide kanten rezen de rode rotsen hoog op. Op een gegeven moment reed ik het berglandschap uit, de woestijn in. Het ging toen pal noord naar de I 70.

 IMAG0290 Utah desert seen from I 70

Door de woestijn van Utah over I 70

Ik volgde deze snelweg in westelijke richting tot even voor bij Green River, dat als een grote groene oase in deze zeer dorre woestijn ligt. Ik reed Rt 191 op, richting Price. Het landschap was kaal en leek qua structuur op de Badlands in South Dakota. Alleen op plaatsen waar rivier- of bronwater beschikbaar was, was het groen. Die plaatsen kon ik vanaf grote afstand al zien.

Vanaf Price volgde ik Rt 6 over Soldiers Summit, een bergpas die wel een beetje lijkt op de Alpenpassen, al komende de echte haarspelden hier niet voor en is het landschap zeer weids.

Terug naar boven

 

Van Soldiers Summit naar Salt Lake City

Aan de andere kant van de pas (waarover ook een dubbelspoorlijn is aangelegd) daalde de weg naar I 15, die ik even voor Provo opdraaide. Er werd hier volop aan de weg gewerkt, maar dat leverde geen vertraging op. Ik reed dan ook vlot op aanwijzen van Tomtom naar Temple Square in hartje Salt Lake City, waar ik na enig zoeken toch maar parkeerde in het Joseph Smith Memorial Building, voorheen het Utah Hotel.

 IMAG0315 On I 15 heading for Salt Lake City

Op weg naar Salt Lake City over I 15

Terug naar boven

 

Temple Square Salt Lake City

Temple Square is het hart van de kerk van de mormonen die zichzelf "The Church of Jesus Christ of Latter-Day Saints" noemen. Bezoekers zijn hier zeer welkom in alle gebouwen behalve de tempel, die alleen voor leden van de kerk en dan alleen bij speciale gelegenheden toegankelijk is.

 IMG_7571 Salt Lake City, Mormon Temple

Tempel van de Mormonen

Op het plein liepen veel vrouwelijke mormonen die bezig waren met missionwork: gasten aanspreken en hen in aanraking brengen met de leer van de mormonen. Dat is een eigenaardige mengeling van Bijbelse gedachten en de geschriften van Joseph Smith, die beweerde een profeet te zijn aan wie een openbaring werd gedaan over de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners van Amerika, die af zouden stammen van de Joden en aan wie Jezus na zijn opstandig zou zijn verschenen.

 IMG_7566 Salt Lake City, Mormon Tabernacle, Organ

Mormon Tabernacel, Orgel

Inmiddels telt de kerk 14 miljoen leden over de hele wereld en wordt deze geleid als een bedrijf met een strakke hiŽrarchische structuur en de bijbehorende forse winsten. Ik bezocht de beide bezoekerscentra en de Tabernacle en werd rondgeleid door het Congresgebouw dat 11 jaar geleden werd voltooid. Dit indrukwekkende luxe uitgevoerde gebouw wordt gebruikt voor de halfjaarlijkse congressen van de kerk en verder voor allerlei culturele en maatschappelijke activiteiten die passen binnen het beleid van de kerk. In de grote zaal van dit gebouw, waarin geen enkele pilaar staat, kunnen 21.000 mensen zitten, die allemaal ongehinderd het podium kunnen zien. Ik werd in dit gebouw rondgeleid door een van de mensen die daarvoor aanwezig was. Hij vertelde tijdens de rondleiding het nodige over de mormonen en hun geschiedenis.

 IMG_7588 Salt Lake City, Mormo Congres Building

Congresgebouw van de mormonen, Salt Lake City

Na het bezoek aan het Congrescentrum liep ik over Temple Square naar de boekhandel, die niet op het plein maar aan de overkant van de straat gevestigd is. Op het tempelplein zelf worden geen souvenirs of andere zaken verkocht.

 IMG_7550 Headquarters Mormons Salt Lake City

Hoofdkwartier mormonen, Salt Lake City

Daarna zocht ik mijn auto op waarna ik naar Hilton Garden Inn reed, dat vlakbij het centrum van de stad gevestigd is. In dit fraai hotel kreeg ik een mooie kamer voor de komende twee nachten.

Terug naar boven

 

Afgelegde afstand  283 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 10 september 2012