vrijdag 22 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Blanding naar Moab

Vanmorgen ging ik na het ontbijt naar de kleine supermarkt in Blanding en kocht daar een zak ijs een een doosje grote vuilniszakken. Ik merkte de laatste dagen dat het schuimplastic koelboxje niet (meer) waterdicht was, zodat het een natte bedoening werd in de koffer van de auto. Nu zette ik de koelbox in een vuilniszak, die ik boven het deksel van de box dichtbond. Dat zou moeten helpen.

Ik verliet Blanding in noordelijke richting over Rt 191 en reed naar Monticello. De woestijn leek hier minder schraal en op sommige plaatsen zag ik boerderijen, die zich kennelijk bezighouden met veeteelt. De koeien en soms ook paarden loen in 'open range' in de woestijn. Op beregende percelen wordt gras verbouwd, dat ze maaien en in grote pakken persen, die in de open lucht worden opgeslagen. In een gebied waar slechts 100 mm regen per jaar valt kan zoiets waarschijnlijk wel.

 IMG_7404 On the road to Moab

Onderweg van Blanding naar Moab

Iets ten noorden van Monticello diende de eerste Arch zich aan. Wilson Arch, langs de 191, is een berg met een gat erin, zodat het lijkt of er een brug is gebouwd. Ik stopte op de parkeerplaats langs de weg en liep een eindje in de richting van de boog, waarbij ik verschillende foto's maakte. Omdat ik tegen de zon in keek, moest ik zorgen dat de berg tussen de zon en mijn camera zat om te verkomen dat de schaduwkant van de boog helemaal donker op de foto zou komen.

Ik reed vervolgens verder naar Moab door een landschap dat droger en bergachtiger werd. Kenmerkend is de rode kleur van het gesteente in deze omgeving.

Terug naar boven

 

Arches National Park

Even voorbij Moab is de ingang van Arches National Park, een gebied waarin heel wat van deze bogen in het gesteente te zien zijn. Ik keek eerst even rond in het visitors center, waarna ik het park inreed over de steile toegangsweg. Naast bogen vind je in dit park ook losstaande bergstructuren net als in Monument Valley. En er komen ook balanced rocks voor, rotsen die als een hoed van een paddestoel op een dunne steel balanceren.

 IMG_7452 Balanced Rock Arches National Park

Balanced Rock, Arches Ntl Park

Net zoals in alle nationale parken bleek ook hier alles goed geregeld te zijn. Ik kreeg een duidelijke plattegrond en in het park was de bewegwijzering prima in orde. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet. Ik liep enkele kortere tochtjes, onder andere naar de Windows, twee arches die tegen elkaar aan staan. Deze bijzondere structuren bieden een indrukwekkend gezicht, zeker met de strakblauwe lucht en het stralende zonlicht erboven.

 IMG_7460 Windows Arches National Park

Window Arches

Ook liep ik naar het lage uitzichtpunt op Delicate Arch. Deze boog staat helemaal vrij op de rotsen en is vanaf dit uitzichtpunt op grote afstand te zien. Dichterbij komen kost een wandeling van verschillende uren met flinke hoogteverschillen. Gezien de temperatuur en de rest van mijn programma voor deze dag, zag ik hier van af.

Ik reed het hele park door en stopte bij alle uitzichtpunten.

Terug naar boven

 

Dead Horse Point State Park

Daarna reed ik terug naar de ingang van het park, volgde Rt. 191 een eindje naar het noorden en reed toen via Rt. 313 door prachtige landschappen naar Dead Horse Point State Park. Dat is een hoge en steile rots, vanwaar je uitkijkt op de Colorado rivier, die hier door een Canyon stroomt die te vergelijken is met de kloof die je ziet vanaf Muley Point. Het uitzicht was prachtig, maar een bezoek vroeger op de dag met een andere lichtval zal deze plek mooier tonen dan ik hem laat in de middag zag.

 IMG_7534 Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point State Park

Ik reed terug naar Moab en nam mijn intrek in het fantastische Best Western Canyonlands, waarna ik een lekkere pasta at op het terras van het restaurant naast het hotel.

 

Mooie dag, met opnieuw schitterend weer.

Afgelegde afstand 230 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2012