donderdag 21 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Tuba City naar Valley of the Gods

Vanochtend ontbeet ik met pancakes in het restaurant dat bij Quality Inn hoort. Dit restaurant staat los van het motel op hetzelfde terrein, waar nog meer Mojave activiteiten worden ontplooid. Het motel verstrekt een coupon ter waarde van $  6,- waarmee je in het restaurant een keuze kon maken, eventueel met bijbetaling. Na het ontbijt pakte ik in en vertrok. Ik reed over Rt 160 terug in de richting waar ik gisterenmiddag vandaan gekomen was. Het landschap was afwisselend, maar bestaat steeds uit woestijn. Rechts waren bergen te zien en ook langs deze weg werd regelmatig gewaarschuwd voor overstromingsgevaar.

 IMG_7213 Near Monument Valley

Onderweg tussen Tuba City en Monument Valley

In Kayenta, waar voor mij onverwacht eveneens een ketenmotel bleek te staan, sloeg ik linksaf, Rt 163 op. Niet ver buiten Kayenta kwam ik de eerste vrijstaande rotsen al tegen, als een voorproefje van Monument Valley. Als je daar in de buurt komt, zie je van ver de karakteristieke rotsen al staan. Ik reed tot de poort van het park, maar ging er niet binnen omdat ik de route door de Valley of the Gods wilde rijden, die beter berijdbaar schijnt te zijn voor gewone auto's dan de route door Monument Valley. De bergen zijn overigens goed zichtbaar vanaf de weg.

 IMG_7251 Monument Valley

Monument Valley

Ik reed verder naar Mexican Hat, dat in een kloof van de San Juan River ligt. Hier lunchte ik met een sandwich, waarna ik verder reed naar The Valley of the Gods. Deze vallei lijkt op Monument Valley met allerlei losstaande rotsen. Ze zijn er in verschillende formaten en bieden een bijzondere aanblik, die ik nog nergens eerder heb gezien. Door de vallei loopt een dirt road, een grintweg van ca. 15 mijl. De weg is goed te berijden met een gewone auto, behalve als het (veel) geregend heeft. De route slingert rondom de verschillende 'monumenten' en was bijzonder rustig. Ik werd door een auto ingehaald en kwam er drie tegen.

 IMG_7262 Mexican Hat

San Juan River bij Mexican Hat

 IMG_7311 Valley of the Gods

Valley of the Gods

 IMG_7316 Valley of the Gods

Valley of the Gods

Het was een fraaie rit door deze vallei, waarbij het stralende weer bijdroeg aan het moois dat er te zien was.

Terug naar boven

 

Van The Valley of the Gods naar Blanding

Direct nadat ik de valley verlaten had, stuitte ik op de Moki Dugway, een pasweg die steil omhoog gaat en 300 meter hoogte overbrugt. Als je terugkijkt zie je de Valley of the Gods en in de verte Monument Valley liggen. De Dugway is een fraai stukje weg, maar niet te vergelijken met dit soort wegen in de Alpen.

 IMG_7333 Moki Dugway

Moki Dugway

 

Boven gekomen sloeg ik linksaf richting Muley Point. Een zandweg van 3 4 mijl leidt naar een punt aan de rand van het plateau dat ik zojuist via de Moki Dugway had beklommen. Vanaf dat punt kijk je op de canyon van de San Juan River die hier een lus maakt die te vergelijken is met Horseshoe Bend. Ook dit uitzichtpunt is de moeite van een bezoek zeker waard.

 IMG_7349 View from Muley Point

Uitzicht vanaf Muley Point

Ik reed terug naar de verharde weg en reed naar Natural Bridges National Monument, een tamelijk klein park waarin verschillende door de natuur gevormde bruggen zijn te zien. Met de jaarpas mocht ik gratis naar binnen, waarna ik de loop reed. Ik stopte bij de viewpoints en bekeek de bruggen, die nu allemaal over een droge rivierbedding stonden. Als het geregend heeft en de rivier vol water staat, zijn dit inderdaad bruggen en wordt hun vorm nog steeds veranderd door de slijpende werking van het water.

 IMG_7368 Natural Bridges National Monument

Natural Bridges National Monument

Nadat ik de route had gereden zette ik koers naar Blanding, waar ik overnachtte in Fourcorners Inn.

Afgelegde afstand 241 mijl, opnieuw een prachtige dag.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 14 mei 2012