vrijdag 15 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Las Vegas naar Hoover Dam

Zoals te verwacht was, was ik vanmorgen vroeg wakker. Om kwart over zes zat ik aan het ontbijt dat La Quinta verstrekt. In de nacht had ik een paar vliegtuigen gehoord, maar omdat de toestellen niet overvliegen, maar evenwijdig aan het hotel landen viel het lawaai mee.

Om 7:00 uur vertrok ik naar Walmart, waar ik wat boodschappen deed. Ik kocht o.a. een wegwerkkoelbox van schuimplastic en een voorraad flesjes water. Deze koelboxjes vind je in het westen overal te koop. Je kunt er je water, andere drankjes en lunchpakket instoppen. Gewoon een zak ijsklontjes erin en de in houd blijft een hele dag koel. Daarna ging ik op weg naar Hoover Dam. Over de kloof ligt een nieuwe brug, zodat doorgaand verkeer niet langer over de dam hoeft en deze nu volledig beschikbaar is voor bezoekers. En bezoekers waren er veel op deze stralende en hete vrijdag.

 IMG_6327 Hoover Dam

Hoover Dam

Ik reed eerst over de dam naar de andere kant, waarbij ik de grens tussen Nevada en Arizona overstak. Aan de Arizona kant zijn verschillende parkeerplaatsen in de haarspeldbochten van de oude weg, die nu afgesloten is voor doorgaand verkeer. Ik bekeek de dam en het stuwmeer vanaf verschillende plekken en reed toen terug naar de parkeergarage om een wandelingetje te maken.

 IMG_6352 Hoover Dam statue of a worker

Standbeeld van een arbeider aan de Hoover Dam

 IMG_6394 Walking on top of Hoover Dam

Wandelen over Hoover Dam

 IMG_6415 Sculpture at Hoover Dam

Sculptuur bij Hoover Dam

De rondleiding met gids volgde ik niet en het museum bezocht ik ook niet. De veiligheidsmaatregelen bij de ingang van deze attracties zijn scherp en vergelijkbaar met de maatregelen op vliegvelden. Bovendien heb ik in 2005 Rocky Reach Dam van binnen bezocht en ik verwachtte hier niet veel anders aan te treffen. Ik wandelde over de dam naar de andere kant en weer terug. Daarna lunchte ik in het restaurant waar ik voor de eerste keer deze vakantie een gesprekje voerde met willekeurige Amerikanen. Er zouden er vele volgen! De mensen in dit deel van Amerika zijn bijzonder vriendelijk. Hun vriendelijkheid lijkt welgemeend te zijn en komt weldadig over.

 IMG_6431 Lake Mead

Lake Mead, het meer dat opgestuwd wordt door Hoover Dam

Terug naar boven

 

Van Hoover Dam naar Valley of Fire

Na de lunch reed ik terug naar Las Vegas, waarna ik naar het noordoosten reed voor een bezoek aan Valley of Fire State Park, met daarin Fire Canyon. Het park is te bereiken over I 15, ongeveer 45 minuten ten noordoosten van Las Vegas. Vervolgens reed ik over de smalle toegangsweg door heuvelachtig schaars begroeid terrein. Het is hier droog en heet. Er groeien wat struikjes en cactusachtige planten.

Na ongeveer 11 mijl over deze smalle weg gereden te hebben bereikte ik de poort van Valley of Fire State Park, waar ik een kaartje kocht en een plattegrond met bezienswaardigheden kreeg. Ik reed het park in en zag de wonderlijk gevormde rotsformaties in vooral rode kleuren, wat wijst op de aanwezigheid van ijzer in het gesteente. OP verschillende plekken zijn tekeningen op de rotsen aangebracht. Deze zogenoemde petrogliefen zijn waarschijnlijk gemaakt door Indianen die hier ooit leefden.

 IMG_6445 Beehive in Statepark Valley of Fire

Beehive, een rotsformatie in Valley of Fire State Park

 IMG_6455 Petrogliefs in Statepark Valley of Fire

Petrogliefen in Valley of Fire State Park

In het park is een visitors center en daar en daar begint de eigenlijke route door de Canyon. De weg gaat steil omhoog en vervolgens redelijk vlak de Canyon in. Er zijn parkeerplaatsen aangelegd vanwaar je korte of langere wandelingen kunt maken. In verband met de hoge temperaturen op deze dag werd afgeraden om uitgebreide wandelingen te maken. Toch zie je lopend meer dan vanuit de auto.

 IMG_6469 Mouse's Tank - Statepark Valley of Fire

Mouse's Tank, Valley of Fire State Park

Ik maakte een wandeling naar Mouse´s Tank en beperkte me verder tot het rijden van de route. De weg eindigt bij de White Domes, enkele enorme witte rotsen in het rode landschap.

 IMG_6485 White Domes - Statepark Valley of Fire

White Domes, Valley of Fire State Park

Terug naar boven

 

Van Valley of Fire naar Las Vegas

Ik reed de Valley weer uit en vervolgde mijn weg nog een eindje verder naar het noorden, tot ik bij Overton de Moopa Valley indraaide die me terug bracht naar de I 15. Toen was het nog een uurtje naar Las Vegas. Ik reed door Downtown en over The Strip naar mijn motel en verbaasde me over de gigantische hotel-casino´s waarvan ik wist dat ze bestaan, maar die in werkelijkheid veel groter en indrukwekkender zijn dan ik had vermoed. Het was enorm druk langs The Strip.

Mooie dag!

 

Afgelegde afstand 230 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 december 2011