Maandag 27 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Fort Macleod naar Glacier National Park

Vanmorgen checkte ik rond 8.15 uur uit bij Sunset Motel. Even later kwam Pastor Koenen in zijn truck aanrijden. Hij had me uitgenodigd voor breakfast in de The Bakery. Helaas was de bakkerij in Fort Macleod op maandag gesloten, zodat we uitweken naar A&W. Na het ontbijt vertrok ik over Rt 2 naar het zuiden, richting Cardston en Carway, waar ik de grens overstak en de USA weer inreed. De grenspassage verliep deze keer bijzonder vlot en zonder vragen naar mijn beroep etc.

 090727_02 IMG_0600 Prairie Alberta near Fort Mcleod

Landschap in Alberta tussen Fort Macleod en Cardston

 090727_04 IMG_0601 Moving the cattle near the USA/CA border near Cardston, AB

Het verkampen van vee gaat hier nog op zijn 'cowboys'

Terug naar boven

 

Going to the Sun Road door Glacier National Park

Ik reed nog een eindje naar het zuiden tot bij St. Mary, waar ik rechtsaf sloeg Glacier National Park in. Met mijn Parkpas mocht ik gratis naar binnen en begon ik aan de Going to the Sun Road, dwars door het Park. Dit is een prachtige route over de Logan Pass (2025 m.) naar de andere kant van de waterscheiding. Het was bijzonder druk in dit park. Allerlei Amerikaanse en Canadese nummerplaten heb ik daar rond zien rijden.

090727_06b IMG_5408 Glacier National Park, MT

Goose Island in Glacier National Park

 090727_13 IMG_5415 Glacier National Park, MT

Going to the Sun Road in Glacier National Park

 090727_15 IMG_5421 Glacier National Park, MT

Glacier National Park

Ik vond de route aan de oostkant van de pas mooier dan het westelijke stuk. Er is daar meer afwisseling en er was meer gelegenheid om langs te weg te stoppen. (nu werden de stopplaatsen aan de westelijke kant versperd door uitgebreide wegwerkzaamheden, waardoor er eenrichtingsverkeer gold en het niet mogelijk was om te stoppen, maar ondanks dat is de westelijke kant veel steiler en onherbergzamer dan de oostzijde) De eerste mijlen west van de pas zijn overigens wel zeer indrukwekkend, onderlangs de steile Garden Wall.

Mooie plekken langs de Going to the Sun route zijn: Sun Point, waar je uitkijkt over St. Mary Lake en de bergen, het uitzichtpunt vanwaar je Goose Island kunt zien, de blik op Jackson Glacier en de laatste mijl onder de pas.

 090727_17 IMG_5432 Glacier National Park, MT

Jackson Glacier in Glacier National Park

 090727_22a IMG_0635 Glacier National Park, MT

Op weg naar Logan Pass, Glacier National Park

 090727_26 IMG_0643 Glacier National Park, MT

Garden Wall aan de westkant van Logan Pass

In dit park ontspringen op de Triple Divide Peak stroompjes die opgaan in de Columbia River, die naar de Pacific stroomt, Saskatchewan River (stroomt naar de Hudson Bay) en in de Missouri River, die uitmondt in de Golf van Mexico. De flora en fauna in dit park zijn zeer gevarieerd. Door de wegwerkzaamheden aan de westzijde van de pas werd het rijden belemmerd en behoorlijk vertraagd.

 090727_28 IMG_0649 Glacier National Park, MT

Tussen Logan Pass en Lake MacDonald

 090727_32 IMG_0657 Glacier National Park, MT

Lake MacDonald in Glacier National Park

Terug naar boven

 

Van Glacier National Park naar Missoula

Ik stopte in Lake MacDonald om te eten en reed toen dit fraaie, maar nogal drukbezochte park uit in de richting van Kalispell. Daarvandaan reed ik over Rt 93 naar Interstate 90. Een prachtige weg langs Flathead Lake, grotendeels door het Flathead Indian Reserve in een gebied dat vrij droog is. Hier en daar zag ik bordje dat naar een wijngaard verwees. Dit deel van de staat Montana is zonder twijfel zeer de moeite van een bezoek waard.

Tegen 18:30 uur bereikte ik Missoula. Ik besloot hier te overnachten, want doorrijden naar Butte zou zeker nog anderhalf uur vergen en ik had al heel wat mijlen afgelegd. Morgen moet ik op nog wel een uur of vier rekenen voordat ik bij Yellowstone ben, maar het grootste deel voert over Interstate 90. Hopelijk schiet dat lekker op.

Fraaie dag met opnieuw prachtig weer. Afgelegde afstand 277 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009