Dinsdag 28 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Missoula naar Gardiner

Vanmorgen vertrok ik onder een bewolkte lucht bij La Quinta Inn tussen 9:00 uur en 9:30 uur. Ik moest nog een flink stuk rijden voor ik bij Yellowstone zou zijn, maar het grootste deel van de route ging over de snelweg en in Montana mag je 75 mijl per uur op de Interstate. Als je daar, zoals gebruikelijk ca. 10% boven zit, rijd je bijna 130 km per uur. Doordat er weinig verkeer rijdt en de wegen ruim en recht zijn aangelegd leg je inderdaad per uu bijna 130 km af.

Het landschap tussen Missoula en Livingston is afwisselend, maar overal aan de droge tot zeer droge kant, behalve op plaatsen waar ze met ronddraaiende beregeningsinstallaties water kunnen geven, zodat cirkelvormige groene plekken in het bruinige landschap gevormd worden.

 090728_02 IMG_0658 On the way to Yellowstone Ntl Park, between Livingston and Gardiner

Yellowstone River, tussen Livingston en Gardiner

 090728_04 IMG_0661 On the way to Yellowstone Ntl Park, between Livingston and Gardiner

Devil's Slide bij Gardiner, Montana

Rond 14:00 uur bereikte ik Gardiner (Montana) vlak bij de North Entrance van Yellowstone National Park. Ik ging eerst op onderdak uit omdat een zoektochtje op Internet me had geleerd dat veel bedden hier al verkocht waren voordat het avond werd. Ik kon op Internet geen enkele vrije kamer in dit dorp vinden. Bij Travelodge, waar ik informeerde, was alles bezet. De dame achter de receptie pleegde enkele telefoontjes met concurrerende ondernemers, maar dat leverde niets op. In het dorp stond bij alle motels "NO Vacancies" op de bordjes. Ik reed een eindje omhoog naar het gehucht Jardine en informeerde bij een B&B: uitverkocht voor de eerstvolgende dertig dagen. Ik ging er langzamerhand van uit dat ik richting Livingston zou moeten toen ik een bord met reclame voor cottages zag staan. Ik informeerde in het kantoortje van Riverside Cottages en men had zowaar nog een zespersoons huisje beschikbaar. Na enige aarzeling besloot ik deze cottage te boeken. Prachtig huisje, met fonkelnieuw meubilair.

Terug naar boven

 

Van Gardiner naar Mammoth Hot Springs

Na het boeken van een kamer voor de komende twee nachten reed ik het Park in. De eerste plaats waar je komt is Mammoth Hot Springs. Daar staan gebouwen waar allerlei services en diensten worden aangeboden. Iets ten zuiden ervan stuitte ik op de eerste bezienswaardigheid in dit Park, de Hot Springs. In een kalkachtig landschap borrelt heet water omhoog, dat allerlei kalkformaties achterlaat. Op plaatsen waar het water stroomt zie je allerlei fraaie kleuren, veroorzaakt door bacteriegroei in het hete water. Op plekken waar de bronnen niet langer actief zijn wordt het gesteente grijs.

 090728_08a IMG_0670 Mammoth Hot Springs, Yellowstone Ntl Park

Mammoth Hot Springs

 090728_08b IMG_5467 Mammoth Hot Springs, Yellowstone Ntl Park

Mammoth Hot Springs

 090728_18 IMG_5459 Mammoth Hot Springs, Yellowstone Ntl Park

Mammoth Hot Springs

 090728_28 IMG_5493 Mammoth Hot Springs, Yellowstone Ntl Park

Mammoth Hot Springs aan de loop over het bovenste deel van de bronnen

Na rondgewandeld te hebben, deels over fraai aangelegde en goed onderhouden plankieren, reed ik met de auto de Loop over het bovenste deel van de terrassen. Daarna reed ik verder naar Norris. Onderweg passeerde ik verschillende dampende plekken. Daar komt heet water aan de oppervlakte, waardoor wolken waterdamp boven het landschap opstijgen.

 090728_30 IMG_0676 Between Mammoth Hot Springs and Norris, Yellowstone Ntl Park

De weg tussen Mammoth Hot Springs en Norris

 090728_34 IMG_0681 Between Mammoth Hot Springs and Norris, Yellowstone Ntl Park

Waterval langs de weg tussen Mammoth Hot Springs en Norris

 090728_40 IMG_0686 Roaring Mountain, Yellowstone Ntl Park

Roaring Mountain vlakbij Norris in Yellowstone National Park

 

Terug naar boven

 

Norris Geiserbasin

Bij Norris bevinden zich twee basins met geisers en andere thermische verschijnselen. Toen ik daar aankwam druppelde het nog wat na van een regenbui. Dat werd al gauw minder waarna ik uitstapte en voor het eerst in deze vakantie mijn jas aantrok. Yellowstone National Park ligt behoorlijk hoog (gemiddeld ca. 2000 m boven zeeniveau) en daardoor is het er nogal eens fris. Ik liep de wandelingen door beide geiserbasins. Ook hier zag ik fraaie kleuren, zoals bij Mammoth Hot Springs te zien zijn. Verder pruttelt en borrelt en stoomt het overal. Een van de geisers was tijdens mijn wandeling kort actief.

 090728_54 IMG_0696 Norris Geyser Basin, Yellowstone Ntl Park

Norris Geiser Basin

 090728_52 IMG_0693 Norris Geyser Basin, Yellowstone Ntl Park

Spuitend geisertje in Norris Geiser Basin

 090728_62 IMG_0709 Norris Geyser Basin, Yellowstone Ntl Park

Hete bron in Norris Geiser Basin, Yellowstone National Park

Na dit gebied bekeken te hebben reed ik dezelfde weg terug naar Gardiner, waar ik rond 20:15 uur aankwam. Mooie dag met veel zon en een buitje regen.

Afgelegde afstand 340 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009