Zaterdag 25 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Canmore naar Kananaskis Country

Vanmorgen was het stralend weer, maar wel wat fris toen ik na het complementary breakfast naar buiten stapte om mijn spullen in de auto te brengen. Even later reed ik weg en draaide na een rondje door Canmore de snelweg richting Calgary op. 

 090725_04 IMG_5361 Canmore, AB

The Three Sisters, groep bergtoppen boven Canmore, AB

De weg loopt fraai door het dal van de Bow River, die zich door de Rocky Mountains in oostelijke richting slingert. De Rockies gaan vrij abrupt over in de plains, de prairies. Er liggen wat heuvels, de Foothills, voor de hoogste bergen maar dat is slechts een smalle strook en die maken de overgang van het hooggebergte naar de vlakte slechts iets minder extreem.

Net voor ik de vlakten bereikte, sloeg ik rechtsaf Rt 40. Ik reed in zuidelijke richting Kananaskis Country in. De weg bracht me al snel terug in de bergen langs allerlei prachtige plekjes. Ook deze weg ligt aan de oostkant van het dal, zodat de berg in het westen prachtig in het licht stonden. Ik stopte verschillende keren om foto's te maken en volgde daarvoor ook de bordjes naar zijwegen met uitkijkpunten.

 090725_06 IMG_5362 Kananaskis Country, AB

ergens langs Rt 40 in Kananaskis Country

 090725_12 IMG_5367 Kananaskis Country, AB

Rt 40 Kananaskis Country

Ik nam de afslag Peter Lougheed park in en reed naar de twee meren aan het einde van de weg. Onderweg zag ik schapen, geiten en een hert. Het landschap bij de meren is fantastisch mooi. Vandaag was het iets minder heiig en bovendien had ik de zon in de rug, zodat ik het licht 'mee' had.

 090725_22 IMG_5385 Lower Kananaskis Lake, Peter Lougheed Park, AB

Lower Kananaskis Lake, Peter Lougheed Park

 090725_24 IMG_5393 Upper Kananaskis Lake, Peter Lougheed Park, AB

Upper Kananaskis Lake, Peter Lougheed Park

 

Terug naar boven

 

Van Kananaskis Country naar Fort Macleod

Ik reed van de meren terug naar Rt 40 en ging verder zuid, de Highwood Pass over. Aan de andere kant van de pas daalde weg tussen de steeds minder rotsachtige bergen af om met een bocht naar links helemaal af te dalen in de Foothills en via Rt 541 in Longview te komen. Daar reed ik een stukje noord en vervolgens oost naar High River, waar ik Rt 2 zuid op draaide.

Toen was het nog 100 km rechtdoor rijden om in Fort Macleod te komen. De vierbaansweg loopt gewoon door de dorpen heen. De snelheid wordt in stappen teruggebracht tot 50 km/u en de rijbanen wijken ver uiteen en vormen zo éénrichtingsstraten in de bebouwing, vanwaar je mag afslaan en waarop ook auto's invoegen.

Rond 16:00 uur bereikte ik Fort Macleod, waar ik eerst incheckte in Sunset Motel en toen een rondje door het overzichtelijke dorp reed. Het is volledig vierkant uitgetekend met genummerde straten en dwars daarop genummerde Aves.

 090725_48 IMG_0598 Fort Mcleod, Mill

Fort Macleod mill (=silo en voerfabriek)

 090725_52 IMG_0580 Fort Mcleod

Ruiterdemonstratie bij het fort van Fort Mcleod

Terug naar boven

 

Via Crowsnest Pass terug naar Fort Macleod

Omdat het nog niet laat was reed ik via Rt 3 naar Crowsnest Pass en terug, waarbij ik eerst de vlakte verliet en meteen de bergen inreed, onder andere langs de enorme Frank Slide, waarbij de Hope Slide in het niet valt. Later, toen ik terugreed, was ik opnieuw verbaasd over de snelheid waarmee het landschap verandert van gebergte in prairie.

 090725_44 IMG_0593 Frank slide, AB

Frank Slide aan de weg naar Crowsnest Pass

 090725_40 IMG_0588 Crowsnest Pass, AB/BC

Crownest Pass, de grens tussen Alberta en British Columbia

 090725_36 IMG_0583 Some rainclouds along road 3 to Crowsnest Pass, AB

Bui boven de Rocky Mountains en de prairies van Alberta

Boven de bergen ontstonden wolken en buien, maar regenen deed het niet. Prachtige dag.

Afgelegde afstand 369 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009