Vrijdag 24 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Banff: Sulphur Mountain

Voor vandaag had ik een soort regenprogramma opgesteld, maar dat bleek niet nodig te zijn. Opnieuw scheen de zon uitbundig, al was er wel wat bewolking. Na het ontbijt dat in het naburige restaurant werd geserveerd checkte ik uit en reed naar het kabelbaanstation van de Gondola die naar Sulphur Mountain voert. Het was nog niet druk. Ik kocht een kaartje en stapte in. 8 minuten later stond ik boven en lag Banff letterlijk aan mijn voeten en zag ik allerlei bergen als in een enorme etalage voor me liggen.

 090724_26 IMG_0444 Banff Gondola Sulphur Mountain

Bergstation Gondola Sulphur Mountain, Banff

 090724_14 IMG_0483 Banff National Park, seen from Sulphur Mountain

Banff en omgeving gezien vanaf Sulphur Mountain

Van het kabelbaanstation kun je naar het voormalige weerstation lopen, dat op de top van de berg is gebouwd. Het pad bestaat uit een breed plankier met trappen en leuningen, wandelschoenen zijn hier niet nodig, de wandeling is flip-flop proof. Het is een mooi loopje want het uitzicht verandert voortdurend en uiteindelijk sta je hoger dan het kabelbaanstation. Het weer was goed maar niet helemaal onbewolkt en nog steeds wat heiig. Ik keek op gemak naar de wonderlijke formaties van de Rockies en liep toen terug naar het station. Na daar nog even rondgekeken te hebben nam ik de baan naar beneden en zag daar tot mijn verbazing een enorme rij wachtenden voor het loket staan. Door het personeel werden versnaperingen langs de rij uitgedeeld. Ik was dus op tijd naar boven gegaan.

 090724_36 IMG_0489 Banff Gondola Sulphur Mountain people in line for a ride

Wachtrij voor een ritje naar boven

Terug naar boven

 

Banff: Tunnel Mountain Drive, Bow Falls, Vermillion Lakes en Mount Norquay

Terug in Banff reed ik het aangegeven rondje over Tunnel Mountain Drive, waarbij je een goed uitzicht op het hotel hebt, waarmee de groei van Banff ooit is begonnen. Daarna bekeek ik de Bow falls, die vlak onder het hotel te bezichtigen zijn.

 090724_38 IMG_0495 Banff Hotel

Fairmont Hotel, Banff

 090724_40 IMG_0515 Banff Bow Falls

Bow Falls, Banff

 

Bow Falls, Banff

 090724_48 IMG_0521 Banff main street

Hoofdstraat Banff

Vervolgens reed ik Banff uit en bekeek de Vermillion Lakes, waarna ik Mount Norquay zover mogelijk opreed. 's Winters wordt hier volop geskied, nu bood de weg mooie uitzichten op het berglandschap en op dieren als schapen of geiten.

 090724_54 IMG_0526 Banff Vermillion Lake

Vermillion Lakes, Banff

 090724_56 IMG_5336 Banff goat

Geiten langs de weg naar Mount Norquay

 

Terug naar boven

 

Via Lake Minnewanka naar Canmore

Ik reed terug naar beneden en zocht de weg naar Lake Minnewanka op. Er is een mooie route, de Lake Minnewanka Loop, die langs het meer en allerlei andere plaatsen voert. Bijna op elke hoek van de weg is een mooi uitzicht te bewonderen. Banff wordt niet voor niets jaarlijks door zo veel mensen bezocht.

 090724_62 IMG_5349 Banff Two Jack Lake

Two Jack Lake aan de Lake Minnewanka Loop

 090724_66 IMG_0547 Banff Lake Minnewanka

Lake Minnewanka

Ik keek overal op gemak rond en reed toen over de Trans Canada Highway naar Canmore, dat ca. 25 km verderop ligt. Daar boekte ik een kamer bij Econolodge. Mooie dag zonder regen of onweer, ondanks de voorspellingen. Het was iets minder heet dan de vorige dagen.

Afgelegde afstand 76 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009