Donderdag 23 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Radium Hot Springs naar Moraine Lake

Vanmorgen vertrok ik rond 8:45 uur uit het goede Alpen Motel. Daarna reed ik naar Husky om ontbijt te kopen, want dat serveert Alpen Motel niet. Ik reed Rt 93 op vanuit Radium Hot Springs, Kootenay National Park in, om via de Vermillion Pass in Banff National Park uit te komen. De route is fraai, door de Rocky Mountains, waar de sporen van de branden uit 2003 nog goed te zien zijn. Ik stopte even op de Pas, tevens waterscheiding van het continent en reed aan de Atlantische kant naar beneden, waarna ik linksaf sloeg naar Lake Louise.

 090723_06 IMG_0398 Continental Divide Vermillion Pass

Continental Divide op de grens van British Columbia en Alberta, Vermillion Pass

Ik nam de Bow Valley Road, maar om wild te zien (wat daar nogal eens schijnt te gebeuren) was het al te laat op de ochtend.

 090723_08 IMG_5241 Castle Mountain Banff National Park

Castle Mountain on Bow Valley Road, Banff National Park

In het dorp Lake Louise kocht ik een parkpas voor één dag en reed toen naar Moraine Lake. Dit schitterende meer bezocht ik ook in 2005. Het weer was toen net zo fraai als nu, maar wel helderder. Vandaag was het weer wat heiig door de warmte. Desondanks was er genoeg te genieten.

 090723_10 IMG_5244 Moraine Lake

Moraine Lake, Banff National Park

 090723_14 IMG_5250 Moraine Lake

Moraine Lake, Banff National Park

 

Terug naar boven

 

Van Moraine Lake naar Lake Louise

Na het bezoek aan Moraine Lake reed ik naar Lake Louise. Naast de plaats Lake Louise waar ten behoeve van toeristen allerlei diensten worden aangeboden is er het meer Lake Louise. Het lijkt een beetje op Moraine Lake, maar is veel beroemder en dus ook veel drukker. Persoonlijk vind ik Moraine Lake mooier, maar Lake Louise is een bezoekje zeker waard, ondanks de menigte toeristen. Lake Louise is gemakkelijker te bereiken en er zijn meer faciliteiten waaronder een enorm hotel, restaurants en winkeltjes. Ik at in een van de restaurants in het hotel en wandelde bij het meer. Het was behoorlijk druk, maar omdat er ruimte genoeg is, wat dat niet hinderlijk.

 090723_20 IMG_0417 Lake Louise

Lake Louise, druk bezocht door toeristen

 090723_24 IMG_5256 Lake Louise

Lake Louise, Banff National Park

 090723_26 IMG_5253 Hotel Lake Louise

Lake Louise, Fairmont Hotel

 

Terug naar boven

 

Via Icefields Parkway naar Banff

Aangezien mijn parkpas een hele dag geldig was, besloot ik om een stukje van Icefields Parkway te rijden. In 2005 reed ik de weg helemaal, nu kwam ik tot een eind voorbij Bow Summit. Op Bow Summit maakte ik de wandeling naar het uitkijkpunt boven Peyto Lake. Ook dat zag er weer mooi groenblauw uit, al was het uitzicht wat deemsterig door de warmte.

 090723_30 IMG_0428 Peyto Lake on Icefields Parkway

Peyto Lake, Bow Summit, Banff National Park

Ik ontdekte dat je de Highway het best 's ochtends kunt rijden. Het mooiste uitzicht heb je vooral op de bergen aan de westzijde van de weg en die worden 's ochtends door de zon beschenen, terwijl ik nu tegen het licht in keek, wat het uitzicht alleen maar neveliger maakte.

 090723_42 IMG_5282 Banff National Park Num-Ti-Jah Lodge

Num-Ti-Jah Lodge bij Bow Lake, Banff National Park

Ik reed op gemakt terug, waarbij ik even stopte bij Bow Lake, waar een Chinees aandoend gebouw staat, waar je kunt logeren. Ik ging verder naar Lake Louise (dorp) en vervolgens naar Banff. Naar aanleiding van positieve recensies op Internet informeerde ik daar bij Red Carpet Inn of ze slaapruimte beschikbaar hadden. Er werd net een bus mensen gelost, waarna ik de mededeling kreeg dat ze geen plaatsen hadden. Ze verwezen me door naar de buren, Irwins Mountain Inn, met een kaartje met daarop de kamerprijs. Ik kreeg een fraaie ruime kamer op de tweede verdieping (die hier derde wordt genoemd) met uitzicht op de bergen en een opkomende onweersbui. De weesverwachtingen voor morgen zijn niet zo gunstig.

Afgelegde afstand: 230 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009