Dinsdag 21 juli

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Osoyoos naar de Kootenays

Vanmorgen reed ik eerst een rondje door Osoyoos, dat een zeer toeristisch stadje is, waar veel Canadezen komen genieten van het warme weer en de meren, waarop ze met bootjes en jetski's spelevaren. 

 090721_01 IMG_5158 Osoyoos Lake

Osoyoos Lake

Ik reed Rt 3 weer op en klom met enkele flinke haarspelden de bergen in. Het uitzicht op Osoyoos vanaf deze weg is schitterend: een dorre vallei, met enkele grote delen waar wijn verbouwd wordt. Tussen de twee meren een dorp. Het weer was behoorlijk heiig, waarschijnlijk hing er nog rook van de bosbranden in de lucht, waardoor het uitzicht niet optimaal was.

 090721_02 IMG_0362 Osoyoos, BC

Osoyoos

 090721_10 IMG_0369 above Osoyoos, BC

De weg van Osoyoos naar de Kootenays

Rt 3 loopt door de bergen steeds vlak langs de grens met de Verenigde Staten. De begroeiing wordt langzamerhand wel iets uitbundiger en groener, maar toch blijft het er lang dor en schraal uitzien, al is het niet zo uitgesproken woestijnachtig als rond Osoyoos.

Na een bergpas kom je in een meer begroeid gebied en rijd je langzamerhand de Kootenays in. Dit deel van Canada wordt gekenmerkt door dichtbeboste heuvels (middelgebergte) en veel grote meren in de dalen. Bij South Slocan verliet ik Rt 3 en reed Rt 6 op in noordelijke richting, deels langs een fraai meer en steeds door heuvelachtig landschap. In dit gebied werd vroeger zilver gewonnen en hier en daar zie je nog sporen van deze mijnbouw. De dorpen zijn nu vrijwel allemaal toeristische plaatsjes met winkeltjes, galeries etc.

 090721_14 IMG_5168 Kootenay Lake near Thrums BC

Kootenay Lake bij Thrums BC

Terug naar boven

 

Via New Denver en Kaslo naar Nelson

In New Denver sloeg ik rechtsaf naar Kaslo, over de fraaie Rt 31A, die prachtig door de bergen van het ene dal naar het andere voert. Daarbij maakte ik een kort uitstapje naar Sandon, een plaatsje waar vroeger zilver (en goud?) gewonnen werd en waar nu niemand meer woont. Wel zijn er twee museumachtige gebouwen, die ik niet bezocht.

 090721_18 IMG_5179 Sandon BC Silvermill

Silvermill in Sandon BC

Kaslo is een mooi plaatsje in de Kootenays waar het stoomschip Moyie dat diensten op Kootenay Lake onderhield te bezichtigen is. Ik bezocht de boot niet, maar liep over Main Street, waarna ik zuid reed over Rt 31 langs Kootenay Lake via Balfour naar Nelson.

 090721_20 IMG_0371 Kootenay Lake near Kaslo, BC

Kootenay Lake bij Kaslo

 090721_22 IMG_5184 Kaslo, BC

Stoomschip Moyie in Kaslo BC

 090721_24 IMG_0370 Kaslo BC main street

Kaslo Main Street

Hier boekte ik een kamer bij North Shore Inn, waarover ik terecht redelijk positieve berichten op Internet had gelezen. Daarna reed ik over de oranje brug naar Down town om bij A&W een hapje te eten.

Afgelegde afstand 293 mijl, met opnieuw fraai en heet zomerweer

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009