Maandag 20 juli

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Aldergrove naar Bridal Veil Falls

Vanmorgen rond 8.45 uur vertrok ik uit Aldergrove, na nog wat extra bagage geladen te hebben, bedoeld voor mijn neef, die getrouwd is met een dochter van de mensen waar ik deze dagen te gast was. Ik verliet het dorp en reed naar snelweg 1 (Trans Canada Hwy) Mijn eerste stop maakt ik vlakbij Chilliwack bij Bridal Veil Falls Park, waar ik parkeerde en het wandelingetje naar de fraaie watervallen maakte. Het water valt in brede dunne sluiers over de rotsen naar beneden in een zeer vochtig bos, waar enorme bomen groeien.

 090720_02 IMG_0320 Pacific Rainforest near Bridal Veil Falls, BC

Pacific Rainforest bij Bridal Veil Falls, Chilliwack, BC

 090720_08 IMG_0327 Bridal Veil Falls, BC

Bridal Veil Falls, bij Chilliwack, BC

 

Terug naar boven

 

Van Bridal Veil Falls naar Othello Tunnels

Daarna reed ik verder naar Hope, waar ik op advies van Pete een eindje Rt 5 opreed, om Coquihalla Canyon Provincial Park te bezoeken. Vanaf de parkeerplaats kun je over een voormalige spoorlijn de Canyon in lopen, waarbij je gebruik maakt van de zogenoemde Othello Tunnels, een staaltje ingenieurs- en bouwkunst, waardoor treinen deze hindernis konden passeren. Het wandelingetje duurde heen en terug bijna een uur, precies de tijd waarvoor ik parkeergeld had betaald.

 090720_12 IMG_0335 Coquihalla Canyon, near Hope, BC

Coquihalla Canyon bij Hope

 090720_14 IMG_0336 Othello Tunnels Coquihalla Canyon, near Hope, BC

Othello Tunnels, Coquihalla Canyon bij Hope

 

Terug naar boven

 

Van Othello Tunnels via Princeton naar Penticton

Ik reed terug naar Hope en draaide Rt. 3 op in de richting van Princeton. De weg gaat op en neer door beboste bergen en langs Hope slide, de bergstorting die ik in 2005 had bezocht en waar ik nu ook even parkeerde en enkele foto's maakte. De fraaie weg slingert door beboste bergen in oostelijke richting.

 090720_20 IMG_0344 Hope Slide, BC

Hope Slide

Na Princeton wordt de begroeiing dunner, er valt hier duidelijk minder regen omdat het gebied in de regenschaduw van de Cascades ligt. Bij Keremeos sloeg ik linksaf Rt 3A op, in de richting van Penticton. Het landschap veranderde totaal. Er staan daar veel minder bomen en overal zie je boomgaarden en wijngaarden. Deze streek in de Okanagan vallei doet Middellandse Zee-achtig aan. Overal zijn wijnkelders en fruitstands.

090720_22 IMG_0350 Along Rt 3 between Princeton and Okanagan Falls

Ergens tussen Keremeos en Penticton 

 090720_26 IMG_0357 Vineyards at Okangan Lake, BC

Wijngaarden langs Okanagan Lake, de rook van de bosbranden bij Kelowna hangt boven het meer

 

Terug naar boven

 

Van Penticton naar Osoyoos

Ik besloot om niet naar Kelowna te rijden in verband met de afstand en de bosbranden die in de regio woedden. Ik reed langs de oostkant van het meer terug naar het zuiden, maar even voorbij Okanagan Falls werd ik door een bosbrand(je) gedwongen terug te rijden en langs de oostkant van het meer mijn weg naar het zuiden het te vervolgen.

 090720_28 IMG_0359 Wildfire between Okanagan Falls and Oliver, BC

Bosbrand (wildfire) tussen Okanagan Falls en Oliver, BC

Na een rit tussen allerlei fruitbomen en wijnstokken via Oliver, waar het me nog te rokerig was om een onderkomen te zoeken, bereikte ik Osoyoos, een plaats tussen twee meren met veel wijnbouw in een woestijnachtig gebied. Ik vond onderdak bij Best Western, gerund door Aziaten. Fraaie dag met opnieuw temperaturen boven 30C.

Afgelegde afstand 294 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009