Woensdag 8 augustus 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Toen ik vanochtend naar buiten keek, was alles nat en regende het nog steeds behoorlijk hard. Dit was voorspeld en men had er bij verteld dat het tegen de middag op zou knappen. Ik haastte me daarom niet en vertrok even na 09.00 uur met de auto in de richting van Braintree, waar ik de metro wilde nemen. Omdat er geen borden naar rt 3 verwezen, dacht ik dat er bij Weymouth geen oprit naar de snelweg was en zocht mijn weg binnendoor. Na wat zoeken vond ik Braintree, maar de parkeergarage was vol. Daarom reed ik terug naar Quincy-Adams en daar was wel plaats.

Parkeren kost $ 5,- per dag en een retourtje naar Downtown Boston kost slechts $ 4,-. Voor het aanschaffen van metrokaartjes kun je gewoon je Nederlandse pinpas gebruiken.

Boston Common

De metro, die hier T wordt genoemd, rijdt ca. 30 minuten naar Downtown Crossing, waar ik uitstapte. Inmiddels was het inderdaad droog geworden en kwam de zon af en toe te voorschijn. Na een grondige oriŽntatie m.b.v. een plattegrondje en de straatnaambordjes liep ik naar Boston Common, een fraai park in het centrum van Boston. Daar ging ik het visitorcenter binnen en kocht een routebeschrijving voor de Freedom Trail, een wandeling langs historische punten in Boston. Je zou deze wandeling ook zonder documentatie kunnen lopen, want de route wordt aangeduid door een rode lijn op het trottoir. Zonder boekje weet je echter niet waar je loopt en wat je ziet. Ik heb van die routebeschrijving dan ook veel plezier gehad.

Het eerste gebouw waar de route langs leidt is Massachusetts State House, het State Capitol met ook hier een vergulde koepel.

Massachusetts State Capitol

Daarna loop je door het Park naar Park Church, waarna de weg de stad in gaat. Je komt langs oude gebouwen en markten zoals Old City Hall, Old South Meeting House, Old State House, Faneuil Market en Quincy Market.

Old State House

Quincy Market

Opvallend is de goede staat waarin de monumenten zich bevinden. Mooi en steeds verrassend is het contrast tussen de zorgvuldig geconserveerde oude gebouwen en de enorme moderne wolkenkrabbers die er rond en tussenin staan. In Faneuil Market at ik lunch met nog maar eens lobster roll. Daarna liep ik de route verder in noordoostelijke richting, om uiteindelijk bij Charles River uit te komen.

Paul Revere House

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old North Church

Over Charlestown Bridge liep ik naar Charlestown Navy Yard, waar drie bezienswaardigheden zijn te zien. De belangrijkste is USS Constitution - Old Ironsides, een 19e eeuws oorlogsschip met een roemrucht verleden. Gezien het tijdstip en de temperatuur koos ik voor een kort bezoek aan het maindeck. (Men geeft ook rondleidingen, maar daarvoor moet je buiten wachten en de groepen zijn behoorlijk groot)

USS Constitiution - Old Ironsides

Aan de andere kant van de pier ligt een Destroyer uit de Tweede Wereldoorlog USS Cassin Young. Ook dit schip is toegankelijk, toegankelijker zelfs dan de schepen in Battleship Cove. Ik liep een rondje over en door het schip en ging toen naar het koele USS Constitution Museum, waar de geschiedenis van dit schip wordt verteld en waar, uiteraard, souvenirs te koop zijn.

USS Cassin Young

Nadat ik hier uitgebreid had rondgekeken liep ik terug over de brug en nam de metro naar Chinatown. Deze Chinatown is niet heel groot en ook niet erg bijzonder. Wel zag ik er twee opvallende zaken: Overal staan auto's geparkeerd met de bestuurder erin, die door het open raam met groepjes mensen praat. En er rijden heel veel steekkarretjes rond, waarop stapels dozen staan, die in allerlei richtingen worden vervoerd. Dat zijn op z'n minst minder alledaagse verschijnselen, waarvoor ik geen verklaring heb gevonden.

Ik liep terug naar het Metro Station en reed naar Park Street. Nu stond ik weer op Boston Common. Ik stak het park over, fotografeerde het State Capitol voor de tweede keer deze dag en liep een rondje over Beacon Hill. Deze heuvel is al lang bebouwd en vormt een van de oudste en chiqueste delen van Boston. Er staan fraaie huizen, alles is keurig ingericht en verzorgd. Je kunt fraaie plaatjes schieten, wat ik ook deed.

Beacon Hill

Huisnummer op Beacon Hill

Ik liep terug naar het park, wandelde een eindje door de winkelstraten en nam de metro terug naar Quincy-Adams. Ik reed naar het motel, zocht een restaurant om wat te eten en ging daarna alles inpakken voor de terugreis.

 

Afgelegde afstand vandaag: 41 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4754 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13 februari 2009