Dinsdag 7 augustus 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen reed ik even na 09.00 uur I84 op, in noordelijke richting. "Boston" stond er al op de borden boven de snelweg, een teken dat ik bijna "rond" was en mijn vakantie er zowat op zat. Na een eindje noord gereden te hebben ging ik van de Interstate af, Rt 74, overgaand in 44 op. Ook nu reed ik nog steeds door de Appelachen. Vandaag was het al vroeg warm. Het landschap was ook nu afwisselend: bos, hier en daar een farm, af en toe een dorp en vooral veel heuvels. In de herfst moet het ook in deze omgeving schitterend mooi zijn.

Via Rt. 101 en 6 reed ik weer een andere staat binnen: Rhode Island, een kleine staat met Providence als hoofdstad. Ik reed Rt 195 op en ging bij Exit 5 de weg af, Fall River, Massachusetts.

Net onder de brug bevindt zich Battleship Cove, een museum waar vier oorlogsschepen te water liggen en enkele kleinere vaartuigen op het droge. Alle schepen zijn (deels) toegankelijk op eigen gelegenheid. Als eerst kwam ik op USS Joseph P. Kennedy jr. een destroyer. Daar was heel wat te bekijken. Je mag in de machinekamer, je ziet bemanningsverblijven (4 kooien boven elkaar) en je kunt in allerlei dienstvertrekken kijken.

USS Joseph P. Kennedy jr.

Ernaast ligt de Lionfish, een onderzeeŽr uit de Tweede Wereldoorlog. Dit schip leek op USS Silversides, die ik Muskegon ligt en die ik daar al eens bezocht.

USS Lionfish

Naast de onderzeeboot ligt een curiositeit. "Hiddensee" staat er achterop, maar dat zag ik pas later. Het bijzondere van het schip was dat alle opschriften in het Russisch zijn gesteld, met bijgeplakte Engelse vertalingen. Jammer dat de informatie niet overzichtelijk en nogal verbrokkeld werd aangeboden. Uit de folder was op te maken dat deze snelboot het eens heeft opgenomen tegen USS Massachusetts.

Dit slagschip met het nummer BB 59 is het pronkstuk van dit museum. Ook dit enorme schip is (deels) toegankelijk. In feite maar voor een zeer klein deel, want het schip is onvoorstelbaar groot. Een aanzienlijk deel van de toegankelijke ruimte is ingericht met verschillende uitgebreide tentoonstellingen. Verder zijn ruimtes als op de destroyer toegankelijk. Het verschil is de grootte van het complete schip, maar ook van de verschillende ruimtes.

aan boord van BB 59 - USS Massachusetts

Een van de vier geschutstorens is toegankelijk, evenals de ziekenboeg en de nor. Als je alles hier grondig wilt bekijken, ben je wel een dag bezig.

USS Massachusetts, onder de brug bij Fall River

Ik wilde nog meer zien vandaag en ook nog wat dichter bij Boston komen, dus bekeek ik alles niet grondig en ging ruim na de lunch, die ik a.b. USS Massachusetts nam, verder. Ik reed een stukje rt 6 oost en vervolgens I195 oost tot ik bij Cape Cod Canal op rt 3 stuitte.

Deze weg reed ik op in noordelijke richting om Plymouth te bezoeken. Tot mijn verbazing was het hier een beetje mistig! Het was ook nu weer een warme, vochtige dag; mogelijk dat de koude Oceaanlucht de mist veroorzaakte.

Ik kwam bij Plimouth Plantation aan en merkte dat het (uitgebreide) museum nog maar een uur open zou zijn. Daarom kocht ik geen (duur) kaartje, maar reed door naar Plymouth, waar de Mayflower II ligt. Dit schip bezocht ik wel.

De Mayflower II in Plymouth, Ma

Hiermee heeft men de oversteek van de Pilgrim Fathers nagebootst. Alles van hun geschiedenis is hier uitgebreid en goed gedocumenteerd tentoongesteld.

Interieur Mayflower II

Na het bezoek aan dit schip reed ik verder over rt 3 tot exit 17. Motel 6 had alleen nog een kamer met defecte airco, zodat ik een eindje terugreed en niet ver van exit 16 een kamer voor twee nachten boekte bij Super 8 in Weymouth.

 

 

Afgelegde afstand vandaag: 188 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4713 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 13 februari 2009