Maandag 6 augustus 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Om 09.00 uur vertrok ik bij Quality Inn. Na een korte rondrit door Easton reed ik naar het senior center, waar ik mijn oom zou ontmoeten en de gelegenheid had om e-mail te lezen in de bijbehorende bibliotheek. Dat lukte prima en na een praatje, een potje pool en even internetten reed ik verder. Eerst over de toll-free bridge naar New Jersey, vervolgens een stukje 57 oost en daarna 519 noord.

Deze weg volgde ik tot het eind, op de grens met New York State. Het is een fraaie route met zo weinig verkeer dat je af en toe de enige weggebruiker in de omgeving bent. Doordat het bewolkt en zeer heiig was, zag ik lang niet alles. Maar het was en bleef deze dag droog.

Bij het hoogste punt van New Jersey, helemaal in het noorden van de staat, reed ik I84 oost op. De weg steeg nog even door en daalde toen af in de Hudsonvalley, die hier enkele mijlen breed is. Net na de brug over de Hudson (toll) nam ik Rt 6 noord, richting Poughkeepsie (PÍkiepsie) Dit was een drukke weg met veel activiteiten. Je zit hier niet ver van New York City en dat merk je aan de drukte overal.

In Poughkeepsie sloeg ik rechtsaf rt 44 oost op. Ik reed opnieuw de heuvels in, de Appelachen zijn bijzonder uitgestrekt. Bij Millerton reed ik Connecticut binnen, een staat waar de benzine duur is en de wegen (dientengevolge?) bovengemiddeld goed zijn. Er rijden hier nogal wat dure auto's rond. Ik kwam door Salisbury, Canaan, Norfolk en Avon voordat ik de hoofdstad Hartford bereikte. Hier wonen veel kleurlingen en de bebouwing die ik zag was nogal rommelig en slecht onderhouden.

Een eindje naar het noorden sliep ik bij Quality Inn, op de grens van Manchester en Vernon.

Een bedompte en warme dag

 

Afgelegde afstand vandaag: 262 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4525 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 juli 2008