Donderdag 2 augustus 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vandaag wilde ik eerst Lincoln Caverns bezoeken. Gezien de locatie van deze bezienswaardigheid had ik dat gisteren kunnen doen, want toen was ik er niet ver uit de buurt, maar pas in het motel gisteravond kwam ik er achter dat deze druipsteengrotten bestaan. Het foldertje herinnerde me oude dia's van mijn opa, die verschillende keren in Noord-Amerika was en daar een druipsteengrot bezocht. Later ontdekte ik dat er veel van deze grotten in Pennsylvania zijn. Mogelijk was opa dus niet in Lincoln Caverns, maar ergens anders.

Ik vertrok om 9.00 uur bij het motel en reed 522 west op. Dat is terug naar waar ik vandaan gekomen was, maar dan over een andere weg. Opnieuw reed ik tussen parallelle heuvels door een schitterend landschap met veel boerderijen, die duidelijk volop in productie zijn. Bij Lewiston volgde ik 522, later 22 richting Huntingdon. Een klein eindje noord bevinden zich de grotten.

De rondleiding zou over 5 minuten beginnen. Binnen in de grot was het koel, maar fantastisch mooi. Er waren grotere en kleinere ruimtes en gangen. Alles was verlicht met verschillende kleuren licht, maar uiteraard ging het licht een keertje uit en toen was het pikdonker ook. Er zijn mooie druipsteenformaties in diverse kleuren, maar ook fossielen en vleermuizen. De gids was deskundig en onderhoudend. Hij vertelde dat er nog steeds nieuwe grotten worden gevonden in deze omgeving.

Druipsteenformaties in Lincoln Caverns

   

Buiten viel de hitte als een wollen deken over me heen. Ik nam lunch en ging rijden, uiteraard met de airco aan. Op die manier was het prima uit te houden. Ik reed terug over 22 en toen ik bij 522 kwam ging ik rechts, naar het zuiden. Via Rt 614 (steil, met twee echte haarspelden en een pas) en Rt 75 reed ik naar de Penn. Turnpike, een tolweg. Dat rijdt lekker door, maar de gewone Interstates bieden meer ruimte.

Afrit 20 (die nu 622 heet) leidt naar Lebanon en Lancaster. Ik reed de stad in en haalde bij het visitorcenter enkele folders. Ook hier lag de temperatuur boven de 90 F. (= >33 C) Ik reed de stad uit en kwam op Rt 30 terecht.

In deze omgeving zijn veel motels. Ik reed een ommetje langs Rt 30 en 340 en zag heel veel toeristische activiteiten. Iedereen komt op de Amish af en wil ook overnachten. Amish zag ik op deze middag nog niet.

Econolodge had geen kamers beschikbaar. Bij Super 8, door een onvriendelijke IndiŽr of Pakistaan gerund, vond ik een schappelijk geprijsde kamer, die wel eens gestofzuigd mocht worden. Het bed was wel schoon en de airco deed het prima. Ik nam een voortreffelijk dinertje bij Red Lobster, een retaurantketen waar ze vooral seafood serveren.

 

Afgelegde afstand vandaag: 225 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4084 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 
     

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008