Woensdag 1 augustus 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Redroof Inn bood geen ontbijt, dus moest ik eerst ergens een ontbijtje zien te bemachtigen. Dat lukte bij McDonalds, die niet ver van Redroof een vestiging heeft.

Daarna reed ik rondweg 290 op om met een grote boog om Buffalo heen naar het zuiden te rijden. Er was nogal wat verkeer, maar na 9.30 uur is de spits hier eigenlijk voorbij. Na een stukje 90 reed ik 219 zuid op, van de stad af, de staat New York in.

Het landschap werd al snel mooi: heuvelachtig met veel bos, hier en daar een boerderij, weinig huizen. De weg gaat op en neer door het landschap, maar blijft hoofdzakelijk tussen de heuvels. Een eindje voor Bradford reed ik Pennsylvania binnen.

Het landschap veranderde niet: overal veel fraaie 'natuur', weinig bebouwing en bewoning, hier een daar een dorp, waar dan ook meestal een flinke fabriek bij staat. Bij Du Bois nam ik Rt 322 oost, richting State College. Omdat het hier zo heuvelachtig is, lopen de wegen minder kaarsrecht en onvoorspelbaarder dan in vlakkere staten. Ik miste dan ook een afslag naar State College en kwam daardoor te ver noord uit. Ik merkte dat, toen ik niet langer State College op de wegwijzers zag staan. Via Rt. 150 reed ik terug naar State College. Omrijden is helemaal geen straf in Pennsylvania, want deze staat is werkelijk heel mooi.

Ik was eigenlijk van plan om in State College te slapen, maar omdat het nog vroeg was, reed ik verder over Rt 45 in de richting van Lewisburg. Langs deze fraaie weg werd het landschap opener, met veel mooie, goed onderhouden boerderijen, waaronder nogal wat Amish farms. Het land blijft glooiend maar veel minder steil.

 

         

Bij Lewisburg reed ik een stukje zuid over Rt. 15, bekeek het uitzicht over de Susquehanna vanuit Shikellamy State Park en boekte een kamer bij Comfort Inn in Selinsgrove.

't Was een hete dag, met temperaturen boven 90 F.

 

Afgelegde afstand vandaag: 341 mijl

Afgelegde afstand totaal: 3859 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008