Dinsdag 31 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Na op gemak ontbeten te hebben en koffie met een praatje (mijn oom moest vanochtend niet vroeg weg) nam ik afscheid van mijn familie in Lowell en vertrok ik rond 9.30 uur richting I 96. Over deze Interstate reed ik Oost naar Lansing, vervolgens over 69 naar Flint en daarna verder naar Port Huron, de laatste plaats in Michigan voor de grens met Canada.

Het was opnieuw stralend zomerweer en al vroeg warm, maar niet bedompt. Het landschap in Michigan is afwisselend: landbouw en bossen in een licht glooiend terrein. Ondanks wat wegwerkzaamheden aan de Interstates kon ik lekker doorrijden. In Port Huron tankte ik, voordat ik de grens overging, want in Canada is de benzine wat duurder. Hier tankte ik voor $ 2,92 per gallon (ca. 4,5 liter) In Canada zou ik circa Can $ 1,00 per liter moeten betalen.

De grenspassage verliep dit keer bijzonder vlot. Het lijkt wel of eerdere stempels van dit en vorige jaren helpen om sneller te mogen passeren. Ik reed via London naar Woodstock, waar ik de verkeerde snelweg koos, die mij te ver noord zou brengen. Een eindje verder ging ik daarom de weg af en reed in zuidelijke richting binnendoor naar Rt. 403, richting Hamilton. Inmiddels was er wat bewolking gekomen en bij Hamilton regende het even licht.

Dat hield snel op, nadat ik QEW (Queen Elizabeth Way) in zuidelijke richting was opgereden, op weg naar Niagara Falls. Op QEW was het behoorlijk druk, maar het verkeer reed wel door. Om ongeveer 16.45 uur kwam ik bij de watervallen aan en parkeerde aan de Canadese kant, een eindje boven de Horseshoe Falls.

Hotels en andere toeristische bestemmingen bij Niagara Falls (Canadese oever)

Ik wandelde door de drukte naar de Canadian Falls, at en dronk wat op een terras met uitzicht op de Falls en liep toen naar de American Falls. Dit is een bijzondere toeristische plek, maar toch buitengewoon fraai en indrukwekkend. De lichtval is laat in de middag zeer gunstig, vanaf Canadese zijde gezien.

Canadian (horseshoe) Falls

 

 

American Falls, met de Maid of Myst

 

 

 

 

Maid of Mist onderaan de Horseshoe Falls

 

Na enkele uren reed ik de grens met Amerika over. Deze keer duurde het wat langer, met een vluchtige inspectie van mijn kofferbak en vond na een korte rit een kamer bij Redroof Inn te Buffalo-Amherst.

 

Afgelegde afstand vandaag: 411 mijl

Afgelegde afstand totaal: 3518 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 05 september 2009