Maandag 30 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen ging ik samen met mijn oom en tante op de koffie bij mijn nicht, want vanavond kon dat niet en morgen hoop ik te vertrekken. Daarna reed ik in prachtig zomerweer afwisselend zuid en oost tot in Hastings. Daar koos ik  rt. 37 zuid naar Battle Creek, met het doel de Kelloggsfactory en eventueel de dierentuin te bezoeken.

Ik kwam heel ergens anders terecht! Op een plattegrondje zag ik īDr J.H. Kellogg Discovery Centerī aan Van Buren. Ik reed er heen en ging naar binnen. Daar werd de geschiedenis van Battle Creek, de Sanatoria en de uitvindingen van Kellogg verteld. Hij ontwikkelde allerlei fitnessapparatuur, waaronder toestellen die nu nog steeds gebruikt worden. Verder is hij natuurlijk bekend als ontdekker / uitvinder van de Cornflakes.

Daarna volgde vanuit het museum een rondleiding door Historic Adventist Village, door een theologisch student van de Zevendedags Adventisten. Een boeiende rondleiding door verschillende historische gebouwen en enkele replica's waarbij verteld werd uit de historie van dit genootschap, maar ook aandacht was voor de theologie van de adventisten. Deze rondleiding nam enkele uren in beslag.

 

         

 

Daarna reed ik terug over Rt. 37 naar Hastings en vervolgens over Rt 43 noord via Freeport naar M 50 (Alden Nash) waarna ik spoedig in Lowell aankwam voor supper met heerlijke sweetcorn.

 

Afgelegde afstand vandaag: 130 mijl

Afgelegde afstand totaal: 3107 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008