Woensdag 18 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Op Bangor Airport komen 's avonds laat en 's ochtends vroeg enkele vliegtuigen aan. 's Nachts werd er niet gevlogen, ik heb er tenminste niets van gehoord... Ik nam 's ochtends een complementary breakfast in het motel en reed even na 9.00 uur I 95 op in zuidelijke richting. Er was toen al wat bewolking aan de lucht en dat werd (snel) erger. Nog voordat ik Augusta (hoofdstad van Maine) had bereikt, regende het al behoorlijk, maar het was buiige regen en zo nu en dan was het weer droog.

Bij Augusta ging ik van de snelweg af, reed even langs Capitol Building, dat hier een beetje ingebouwd staat. Bovendien regende het toen weer behoorlijk, vandaar dat ik de weg naar het westen, richting New Hampshire en de White Mountains opzocht.

Via Rt. 202, 219 en 2 kwam ik in Bethel. Inmiddels was het zwaarbewolkt en regende het nu en dan. Beslist geen weer om Mount Washington op te rijden. Ik reed daarom verder via Gilead naar Gorham. Daar draaide ik noord om een rondje rond Mount Cabot en de omliggende bossen te rijden. Ik kwam door Berlin, Milan, Cedar Point en Percy, die allemaal vlakbij elkaar liggen.

Toen kwam als een complete verrassing het plaatsje Stark! Een groepje huizen, enkele oude officiŽle gebouwen en een mooie covered bridge. Net of de tijd hier 70 tot 80 jaar heeft stilgestaan. Ik maakte wat foto's en reed vervolgens verder. In de volgende plaats langs de route, Groveton, bevindt zich eveneens een fraaie covered bridge, maar deze is alleen toegankelijk voor voetgangers.

Stark Union Church

Stark Village School

Stark Covered Bridge

Groveton Covered Bridge

Via Northhumberland en Lancaster kwam ik in Twin Mountain, dat niet ver van Bethlehem ligt. Via Rt. 302 reed ik naar Conway, een fraaie route, maar door de laaghangende wolken en regen was het uitzicht matig en de temperatuur laag.

Ergens langs Rt 302 tussen Twin Mountain en Conway

In North Conway vond ik onderdak bij Mt. Washington Valley Inn, een motel zonder airco, maar dat hinderde vandaag helemaal niet. Ik bedacht twee plannen voor morgen en kon terugzien op een mooie dag, ondanks het regenachtige weer.

 

Afgelegde afstand vandaag: 295 mijl

Afgelegde afstand totaal: 1151 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2008