Dinsdag 17 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanochtend reed ik om 9.00 uur weg bij Quality Inn, waar ontbijt werd geserveerd. Ik reed Rt. 3 op, richting Mt. Desert Island, waarop Acadia National Park zich bevindt. Toen ik vertrok was er wat hoge bewolking in de lucht, maar gaandeweg knapte het weer op en werd het steeds helderder.

Na een halfuurtje kwam ik aan bij Hulls Cove visitorcenter, waar ik een kaartje kocht om het park in te mogen. Er waren veel mensen die ook een toegangsbewijs wilden, maar zoals altijd ging het er ook hier rustig en gedisciplineerd aan toe. Er werd niet voorgedrongen, geschreeuwd of wat dan ook.

 

 

Ik reed de Loop-route op, een weg die over het noordelijk deel van Mt. Desert Island is aangelegd en die alleen toegankelijk is voor mensen die een toegangsbewijs hebben betaald. Ik stopte zeer regelmatig om te kijken naar het uitzicht en naar allerlei bijzonderheden die er te zien zijn:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Sand Beach, de enige plek op het eiland waar een zandstrand(je) te vinden is.

- Thunder Hole, een holte in een rots die een bulderend geluid veroorzaakt, als de branding er in slaan. Door het getij, of de afwezigheid van veel branding viel dit effect tijdens mijn bezoek een beetje tegen, al heb ik wel wat gebulder gehoord.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Gorham Mountain, een berg(je) van 160 m hoog, dat een mooi uitzicht biedt op de omgeving en de gelegenheid om even de auto uit te gaan en een mooi wandelingetje te maken.

 

- Otter Point, waar het water van de branding hoog opspat tegen de roodachtige rotsen. Tevens heb je daar een prachtig uitzicht op de Oceaan en op de kreeftenvissers die hun talrijke kubben afgaan om de vangst binnenboord te halen.

 

- Jordan Pond is een fraai meer in het park, waar een drukbezocht gebouw staat, waar je souvenirs kunt kopen. Tevens is daar een restaurantje gevestigd, waar het ook heel druk was.

 

- Tenslotte reed ik Mount Cadillac op, de hoogste berg vlak aan zee in Noord Amerika (of zoiets) De berg is niet bijzonder hoog, maar wel mooi en goed te berijden. Het was er dan ook behoorlijk druk. Ik nam ruim de tijd om van het uitzicht te genieten en reed daarna rustig terug naar beneden.

 

Ik verliet het park en reed over Rt. 3 naar Bar Harbor en vervolgens verder naar North East Harbor. Daarna koos ik de prachtige Sargent Drive om terug te rijden naar het westen, richting Ellsworth. Toen ik daar in de buurt kwam, was het nog niet laat en ik besloot nog een rondje te rijden, om wat meer van de kust ten noorden van Ellsworth te zien. Ik reed over Rt. 1 naar het noorden tot Cherryfield, daarna 193 noord (west) tot Beddington, waarna ik over Rt. 9 naar het zuiden reed tot in Bangor. Een mooi rondje, inderdaad door een steeds rustiger wordende omgeving, maar wel wat langer dan ik had ingeschat.

Om 19.30 uur boekte ik een kamer bij Days Inn, naast het vliegveld van Bangor.

Mooie dag gehad!

 

Afgelegde afstand vandaag: 205 mijl

Afgelegde afstand totaal: 856 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2008