Maandag 16 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vandaag wilde ik naar Ellsworth rijden om van daaruit morgen Acadia Ntn'l Park te bezoeken.

Om iets over 8.00 uur checkte ik uit bij Motel 6 en na een ontbijt van pancakes bij McDonalds was ik onderweg. Eerst reed ik een rondje door Portland. Dit bleek een aardige stad te zijn met, voor Amerikaanse begrippen, veel oude huizen en gebouwen. Bijzonder aan deze stad zijn beide Promades, parkachtige gebieden, hoog boven het water, vanwaar je uitzicht hebt over de havens en de Oceaan.

Daarna zocht ik Rt. 1 op, waar ik verder de hele dag niet vanaf zou gaan. De eerste plaats van betekenis die ik passeerde was Freeport. Dit stadje is volgebouwd met Outlet- en Factorystores, waarin allerlei artikelen worden verkocht. De outdoor bevoorrader L.L. Bean spant hierin wel de kroon. Het was er dan ook heel druk met mensen die inkopen deden of alleen maar rondkeken. Sommige van deze winkels bleken 24 uur per dag open te zijn.

 

Ik reed verder en kwam door plaatsen als Brunswick, Bath en Rockland, waarna ik in Camden aankwam. Omdat dit volgens mijn informatie een leuk plaatsje zou moeten zijn en omdat het tijd was voor lunch stopte ik in Camden. In een van de vele restaurantjes at ik (weer) kreeft, waarna ik door de hoofdstraat met de gebruikelijke winkeltjes liep en mijn e-mail checkte in de plaatselijke bibliotheek. In elke Public Library (= Openbare Bibliotheek) in de VS en Canada mag je als bezoeker gratis gebruik maken van Internet. Soms dien je lid te zijn van de Bieb, maar als je dan uitlegt dat je helemaal uit Europa komt, vinden ze het geen probleem om je toch toegang te verlenen.

Ik vervolgde mijn weg een eindje in noordelijke richting tot de ingang van Camden Hills State Park. Tegen betaling van $ 3,- mag je met de auto Mount Battie oprijden, vanwaar je een mooi uitzicht op Camden en de baai zou moeten hebben. Het uitzicht was inderdaad bijzonder fraai, al was het wel wat heiig door de warmte.

Bucksport BridgeIk reed na het bezoek aan Mt. Battie terug naar beneden en vervolgde mijn weg naar het noorden over Rt. 1 via Belfast naar Bucksport. Ze hebben daar een prachtige brug gebouwd, die eind 2006 gereed gekomen is. In een van de torens is een observatorium ingericht, dat opengesteld is voor bezoekers.

Voor vandaag waren alle kaartjes al uitverkocht, dus beperkte ik me tot het maken van wat foto's, waarna ik verder reed naar Ellsworth. Daar vond ik gemakkelijk en snel onderdak bij Quality Inn, in een King Size Bed.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Een mooie, afwisselende dag, met 187 mijl op de teller.

 

Afgelegde afstand vandaag: 187 mijl

Afgelegde afstand totaal: 651 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2008