Dinsdag 9 augustus 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen ben ik binnendoor via Freeport, Carlton Center, Hastings, Battle Creek en Sturgis naar Indiana gereden, om in Shipshewana de Amishmarket te bezoeken. Het was een mooie afwisselende tocht door verschillende landschappen: tamelijk heuvelachtig met bossen en andere niet-cultuurgewassen, maar ook veel landbouwgrond, vooral begroeid met mais en soja. In Indiana moest m'n horloge een uur achteruit, want deze staat deed niet mee met de zomertijd.

In Shipshewana was het een drukte van belang met veel koetsjes van Amish, Amish op fietsen en ook heel veel nieuwsgierigen. De fleamarket is zeer uitgestrekt, maar in veel kramen werden dezelfde artikelen verkocht. Het was een tamelijk warme dag, met flinke stapelwolken, maar het bleef droog.

Na mijn bezoek aan de markt, reed ik vanuit Shipshewana over road 5 naar het zuiden tot op road 6. Daar reed ik een stukje west, om via 13 naar het noorden terug te rijden. Op dat rondje zag ik heel veel Amish people. Ze reden met hun koetsjes langs de weg en lieten hun paarden stevig doordraven. Bedrijven die door Amish gerund worden herken je meteen: ze zien er bijzonder goed onderhouden uit en er lopen paarden bij het bedrijf. Ook zie je in dit gebied overal was buiten hangen.

Weg 13 werd no. 131 bij het binnenrijden van Michigan en die voerde me vanzelf naar Grand Rapids, zodat ik via de nieuwe weg (no. 6) op de snelweg naar het oosten terechtkwam en zo naar Lowell terugreed.

's Avonds bezochten we de fair: beesten bekijken en het barrel racing zien. Nice!

 

Afgelegde afstand vandaag: 254 mijl

Afgelegde afstand totaal: 6262 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007