Maandag 8 augustus 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanochtend reed ik eerst naar Ada om de covered bridge te zien. In deze omgeving kom je meer van dit Covered Bridge in Ada (Mi)soort bruggen tegen. De brug in Ada bevindt zich midden in het dorp en ziet er net eender uit als de andere exemplaren die ik hier in de buurt heb gezien. Er is een fraai parkje om de brug aangelegd en het geheel ziet er verzorgd en goed onderhouden uit.

Vanuit Ada reed ik naar Grand Rapids, waar ik even rondreed in Downtown area. Daar is niet veel te beleven. Grand Rapids kent geen spectaculaire hoogbouw. De stad is ruim opgezet en heeft geen echt centrum. Er is dus niet zoveel te beleven, maar ook hier ziet alles er keurig verzorgd en rustig uit.

Daarna reed ik via Zeeland en Holland naar Saugatuck aan het meer. Overal in dit deel van Michigan kom je (plaats)namen tegen die herinneren aan Nederland. Het aantal Nederlandse namen op gebouwen en vrachtauto's in de omgeving van de stad Holland is bijna niet te tellen. In deze omgeving kwamen de eerste kolonisten vanuit Nederland aan, waaronder een grote groep vanuit Zeeland.

Vanaf Saugatuck reed ik een stukje zuid langs het meer tot Douglas. Daar liep ik een heel klein rondje door een parkje en keek even op het strand. Vervolgens reed ik verder over road 89 via Allegan en Otsego naar Richland, waar ik terug naar het noorden draaide, in de richting van Hastings.

Michigan is hier behoorlijk heuvelachtig en op sommige plaatsen wordt zelfs wijn verbouwd. Vanuit Hastings is het over M37 en M21 maar een eindje naar Lowell.

's Avonds legden we gezamenlijk een familiebezoek af.

 

Afgelegde afstand vandaag: 203 mijl

Afgelegde afstand totaal: 6008 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007