Vrijdag 5 augustus 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen omstreeks 9 uur vertrok ik bij Super 8 en maakte een rondje door Marquette. Daarna reed ik over weg 28 naar Munsing en vandaar naar Pictured Rocks met Miners Castle. Het deel van Michigan waar ik nu doorheenreed wordt Upper Peninsula of UP genoemd. Het is een dunbevolkt gebied en rijk aan allerlei natuur.

Miners Castle in Pictured Rocks State Park

De Pictured Rocks, die in het gelijknamige State Park liggen, zijn gelaagde rotsen aan de kust van Lake Superior. Er zijn fraai gekleurde lagen in het gesteente. Het was er behoorlijk druk met toeristen, die allemaal de gekleurde rotsen, het diepblauwe meer en Miners Castle willen zien.
Deze bijzonder rotsformatie zag ik in 2000 ook al een keer, maar omdat ik er nu weer dicht langskwam, ging ik er opnieuw even kijken.

Daarna zocht ik M 28 weer op om in Seney rechtsaf weg 77 op te gaan. Die braMackinac Bridge gezien vanaf UPcht me terug naar M 2 richting St. Ignace. Al een heel eind voor St. Ignace kreeg ik de enorme torens van Mackinac Bridge in zicht. Ik maakte een korte stop op Bridge View Parking vlakbij de brug. Vervolgens reed ik er voor de tweede keer deze week overheen, waarna ik linksaf sloeg, weg 23 op langs de westkust van Lake Huron. Ik was al eerder eens van plan geweest om deze route te rijden, maar elke keer ontbrak me de tijd. Nu had ik tijd genoeg en reed ik op gemak naar het zuidoosten door een landschap dat een beetje op UP lijkt. Af en toe reed ik dicht bij het meer, op andere delen voerde mijn weg door het bos, wat verder van het meer af.

Ik was van plan om tot Bay City te rijden, maar dat bleek (te) ver te zijn, zodat ik in Alpena een slaapplaats zocht. Days Inn en Best Western waren uitverkocht. Holiday Inn had nog wel wat voor meer dan $ 100,- zodat ik uitweek naar Fletcher Motel, tegenover Holiday Inn, waar ik voor $ 58 een eenvoudige maar goede kamer kreeg. Vandaag weer veel gereden (afstanden in dit werelddeel blijven je verbazen) met prachtig weer: heldere lucht, niet al te heet en een stevige bries wind.

 

Afgelegde afstand vandaag: 314 mijl

Afgelegde afstand totaal: 5424 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007