Dinsdag 2 augustus 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Iets over negen vertrok ik uit Sault Ste. Marie en reed naar het noordwesten over weg 71 in de richting van Thunder Bay. Dat ligt een heel eind verderop en onderweg zou ik slechts enkele plaatsen tegenkomen.

Lake SuperiorDe weg was lang, maar voor het grootste deel zeer de moeite waard. De noordkust van Lake Superior is behoorlijk heuvelachtig met enkele vlakkere stukken. En steeds rijd je in de buurt van het meer. Naast het grote meer, zijn er veel grotere en kleinere meren en meertjes langs de weg te zien.

Op de tweebaansweg, die zeer regelmatig een heel eind driebaans is, zodat je om de beurt de mogelijkheid hebt om in te halen, is aardig wat verkeer. Ook in dit deel van Canada reed men stevig doorRoad Lake Superior en overschreed men vrijwel constant de maximumsnelheid met zo'n 15%. Het verkeer bestond uit vrachtauto's maar ook veel toeristen in auto's, campers en op motoren. Langs de weg kwam ik regelmatig viewpoints en parkeerplaatsen tegen van waaruit een mooi uitzicht op het meer of op de omgeving mogelijk was. Op al die punten waren meer mensen aanwezig, die duidelijk ook voor hun plezier deze route reden.

Na ongeveer 200 km rijden passeerde ik Wawa, een dorp met zo'n 1000 inwoners (dat staat hier bij bijna alle plaatsen op een bord vermeld) waar de nodige services verleend worden: Gas (=autobrandstof), Food en Lodging. In dit soort plaatsen tref je niet de gebruikelijke grote ketens met hun uniforme uitstraling, maar meer particuliere bedrijven, die een pomp van Esso of Petrocan runnen.

Pukaskwa Park trail

Voorbij Wawa draaide de weg van het meer af, om om het Pukaskwa National Park heen te buigen. Nadat ik voorbij White River enkele goudmijnen had gepasseerd, kon ik een eindje voor de plaats Marathon het park inrijden. Dit is een heel fraai park, waar vanaf de parkeerplaats enkele korte waCanoe Lake Superior (Pukaskwa Park)ndelingen zijn uitgezet. Ik liep een deel van een van deze 'trails', een mooi tochtje over de rotsen aan de kust van Lake Superior. Het water in het meer is prachtig helder, je kunt tot op de bodem kijken. Overal op het pad waren mooie doorkijkjes op het meer, en op de (schier)eilanden. Het was er niet overweldigend druk, maar toch waren er nogal wat mensen in het park: wandelaars, zwemmers en mensen in kano's.

Na het bezoek aan het park (waar mijn jaarpas met toegang tot alle parken nog eens een keer goed van pas kwam) vervolgde ik mijn tocht in westelijke richting. Het was nog bijna 300 km naar Thunder Bay... Onderweg stopte ik alleen nog even bij een mooie waterval, maar verder reed ik stug door, door een steeds fraai en afwisselend landschap.

In tegenstelling tot plaatsen als Wawa en Marathon is Thunder Bay een flinke stad met 113.000 inwoners. Ik vond een plaats om te overnachten bij Econo Lodge, zonder nog iets van de stad gezien te hebben. In het motel vond ik in een rek met folders informatie over de omgeving, inclusief de onvermijdelijke zeer handige plattegronden, zodat ik morgen wel wat bezienswaardigheden bekijken kan.

Vandaag veel gereden, zonder wild te zien, ondanks veel bordjes met waarschuwingen ervoor.

 

Afgelegde afstand vandaag: 470 mijl

Afgelegde afstand totaal: 4522 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007