Vrijdag 29 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Na vier uur vliegen landde ik zes uur later op Houston. De tijd loopt hier twee uur voor op Seattle en daardoor was het bijna ochtend toen we in Texas aankwamen. Het werd al licht en er was al behoorlijk wat verkeer onderweg. In het vliegtuig had ik een klein beetje kunnen slapen. Ook tijdens mijn volgende vlucht, die ca. 30 min. te laat vertrok, lukte het om een beetje te slapen. Op deze vlucht werd een soort ontbijt geserveerd, muffin met koffie.

De vlucht van Houston naar Detroit was prachtig. Doordat eer weinig bewolking was, was het landschap goed te zien. Ik had een raamplaats en kon genieten van een afwisselend landschap met grote rivieren, enorme vierkante percelen landbouwgrond, grote steden en kaarsrechte snelwegen.

Het vliegtuig landde op tijd in Detroit, blijkbaar wordt in de reistijd al rekening gehouden met enige vertraging, want het halve uur wat we in Houston kwijt waren geraakt, hadden we hier precies weer ingelopen. De koffers kwamen snel en onbeschadigd op de bagageband en toen moest ik achter een auto aan.

Het huren van een auto is hier iets lastiger, omdat de kantoortjes van de verhuurmaatschappijen niet in de terminal van het vliegveld gevestigd zijn. Ze bevinden zich een eindje verderop en er van elke verhuurmaatschappij rijdt een Shuttlebus, die tussen de terminals van de luchthaven en de kantoortjes heen en weer pendelt. Voor degenen die dat niet weten zijn er telefoons, die je rechtstreeks verbinden met de autoverhuurder. Als je hen belt, leggen ze duidelijk uit, waar de bussen stoppen en wat je moet doen om daar te komen. Ook nu moest er heel wat geadministreerd worden voordat ik een auto kon ophalen. Het afhalen van een auto duurt altijd langer dan je verwacht. Ik kreeg weer een Chevrolet, geen nieuwe dit keer, maar een wat oudere Cavalier.

Ik verliet het luchthaven terrein en reed richting Detroit. Ik wilde de Automotive Hall of Fame bezoeken. Na enig zoeken vond ik het gebouw in Dearborn op een terrein dat geheel in het teken van Henry Ford staat. Binnen is een mooie tentoonstelling over allerlei uitvinders en uitvindingen met betrekking tot de auto-industrie.

Na mijn bezoek aan het museum reed ik over de hoofdwegen Detroit binnen en ook weer uit. Dit is beslist geen gezellige stad. Zelfs het centrum ziet er enigszins verpauperd uit, om van de buitenwijken niet te spreken. Alles ziet er minder goed onderhouden uit, er zitten veel mensen op stoeltjes voor hun huizen en het verkeer is er wat agressiever dan ik gewend was.

Aangezien een nachtje overslaan toch voelbaar was, besloot ik om niet vandaag de ruim twee uur naar mijn familie te rijden, maar eerst te overnachten. Ergens tussen Detroit en Ann Arbor boekte ik een kamer bij Super 8

 

Afgelegde afstand door de lucht: 1970 mijl

Afgelegde afstand vandaag: 59 mijl

Afgelegde afstand totaal: 3459 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007