Dinsdag 26 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vandaag ben ik naar Tofino gereden. Dat was een heel eind van Nanaimo vandaan, maar het was wel een heel mooi tochtje, waarop ik veel van het eiland heb gezien! Vancouver Island is iets groter dan Nederland en behoorlijk heuvelachtig. Op een dag kun je meerdere landschappen zien en meerder klimaten ervaren.

Vanuit Nanaimo reed ik eerst noord naar Parksville en vervolgens naar Port Alberni en daarna naar Tofino. Het landschap was zeer afwisselend, wel steeds heuvelachtig en de kwaliteit (o.a. breedte) van de weg was eveneens zeer wisselend. Om in Tofino te komen moet je twee (lage) passen over, de eerste om in de ALberni vallei te komen en de tweede om er weer uit te gaan. Door de beschutte ligging is het in de vallei heel wat warmer dan erbuiten.

Tofino is het zeer toeristische eindpunt van de weg. Als je niet gaat whale watchen of met het watervliegtuig mee wilt, kun je er eigenlijk niets gaan doen dan even rondkijken naar de bebouwing, de activiteiten op en rondom het water en de souvenirwinkeltjes. Omdat ik er zo dichtbij was, ging ik er even heen en keek inderdaad even rond.

Wikkanish Beach RestaurantDaarna reed ik de weg terug om bij de afslag Wickaninnish Beach van de weg af te gaan en in de richting van het strand te rijden. Ik nam daar een lunch in het voortreffelijke restaurant en wandelde toen over het strand van de Pacific Ocean. Dit strand maakt onderdeel uit van Pacific Rim National Park, een park waarvoor de Parkpas ook weer nodig was, niet om er doorheen te rijden, maar wel om te parkeren.

 

 

Logs on Wickannish Beach

Het strand van de Grote Oceaan is toch wel iets anders dan een Noordzeestrand. Op de vloedlijn liggen hele stapels boomstammen, helemaal afgesleten en grijs verkleurd. Vermoedelijk zijn het bomen die verloren zijn door houttransporten die je hier veel ziet. Het hout wordt in grote vlotten, of in slordige stapels op schepen vervoerd. Daar zal wel eens een stammetje van verloren gaan. 't Was wel een merkwaardig gezicht, die borstwering van boomstammen. Ook spoelen er vreemde beesten aan, die ik nog nooit op een Nederlands strand heb aangetroffen.
 

 

Wickannish BeachHet water was echter wel gewoon zout en de golven waren vandaag niet hoog. Toch bruiste het indrukwekkend. Zwemmen kun je hier eigenlijk niet, want het water is koud, er werd wel wat aan watersport gedaan, maar die mensen droegen allemaal wetsuits. Ook staan er gevaarlijke stromingen tussen de rotsen. Het is een merkwaardige gedachte om tegen een halve wereld van water aan te kijken.

 

 

Port Alberni straatbeeld

Ik reed dezelfde weg terug richting Nanaimo en stopte even bij de haven van Port Alberni, waar het vandaag 32 graden Celsius was. Het plaatsje ligt beschut in een vallei en doordat het heel zonnig was, werd het daar flink heet. Het stadje ligt op heuvels en het straatbeeld is er typisch Noord-Amerikaans: een brede weg met auto's, rechthoekig stratenpatroon, verkeerslichten die aan kabels boven de weg hangen en veel platte daken langs de weg.

Ik verliet Port Alberni en reed verder. Bij Cathedral Grove, niet ver van Port Alberni af stopte ik om een deel van het bos te bekijken. Enorme Douglas sparren staan daar met honderden bij elkaar. Er lagen er ook nogal wat op de grond, die waren in een storm ooit eens omgewaaid. Dit deel van het bos was gepromoveerd tot reservaat, er werd niets opgeruimd en ook niet meer gekapt. Maar de mensen mogen er gratis doorheen lopen.

Aan de oostkant van het eiland was het ook lekker warm (ca. 28 C.) uit Midden-Amerika komen echter berichten over een hittegolf met temperaturen boven de 40 C. Dan is het hier aan de kust van de Pacific heel wat beter uit te houden.

Ik vond onderdak bij Super 8, slechts enkele blokken verwijderd van downtown Victoria, dat ik morgen wil gaan bezoeken.

 

Afgelegde afstand vandaag:  350 mijl

Afgelegde afstand totaal: 3209 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007