Maandag 25 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen verliet ik omstreeks 9.45 uur na een goed ontbijt de familie waar ik een paar dagen had gelogeerd en reed naar Vancouver. Peter had de weg duidelijk uitgelegd en in een uurtje stond ik geparkeerd en wel in hartje Vancouver, om een kaartje te kopen voor de sightseeing trolley. Het advies om dit vooral te doen had ik ergens op Internet gelezen en deze tip bleek een waardevolle tip te zijn. Je wordt met de trolley langs de interessante plaatsen in Vancouver gereden, je mag overal uitstappen en later weer instappen.

Downtown VancouverHet eerste deel van de route was niet zo heel interessant. De bus maakte een lus door het centrum van downtown Vancouver om bij verschillende hotels mensen op te pikken. Er is uiteraard in downtown wel wat te zien: hoge gebouwen, druk verkeer en veel mensen op straat. Vancouver is, net als Seattle, op heuvels gebouwd. De straten zijn soms behoorlijk steil. Vancouver is een bruisende (haven) stad waar allerlei soorten van openbaar vervoer te vinden zijn: van treinen tot limousines en van veerpontjes tot watervliegtuigen.

 

Totem palen in Stanley Park

De eerste halte waar ik uitstapte was in Stanley park, een enorm stadspark, waar allerlei activiteiten te doen zijn. Het aquarium moet heel mooi zijn, maar gezien de toegangsprijs en het mooie weer dat niet uitnodigde om naar binnen te gaan, liep ik er aan voorbij. Langs het water van de haven van Vancouver liep ik naar de totempalen, een beroemde plek in het park. Deze palen zijn allemaal recent gemaakt, net als veel andere 'historische' voorwerpen en locaties in het park. Het lijkt allemaal oud en historisch te zijn, maar deze stad zelf is nog niet oud, dus zijn de ingrediŽnten ook allemaal van 'recente' datum.

 

Bij de totempalen is een trolley-stop, waar ik opstapte en me verder liet vervoeren door het Stanley park richting Granville Island, waar ik uitstapte om daar een kijkje te nemen. Dit is niet een echt eiland, maar een gebied met een mengelmoes van kleine industrie, een grote overdekte markt en heel veel winkeltjes, die allerlei artikelen verkopen. Het is er behoorlijk druk en je kunt er uitstekend lunchen.

Trolley in VancouverDaarna reed de bus naar Chinatown, waar ik een halfuurtje rondliep. Wat er allemaal opgegeten wordt door Chinezen is onbeschrijflijk. Vruchten, zaden, allerlei gedroogde dieren en vissen en verder veel totaal onherkenbare producten worden gekocht en verkocht op de trottoirs van Chinatown en in de winkels daarachter.

 

 

 

Steamclock Gastown Vancouver

Daarna kwam ik in Gastown, een van de oudste wijken van Vancouver, die sinds enkele jaren helemaal opgeknapt is en bruist van (toeristische) activiteiten. In Gastown zag ik de beroemde Steamclock, een mooie klok op een soort grote lantaarnpaal, die door stoom wordt aangedreven. Op de vier hoeken zie je de stoompluimpjes uit de klok omhoog stijgen.
Vanuit Gastown liep ik verder naar Canadacenter, het gebouw met de zeilen. Ik liep er omheen en bekeek de drukke activiteiten met scheepjes en watervliegtuigen in de haven van Vancouver.

 

Daarna zocht ik mijn auto op en reed naar Horseshoebay, om de boot van BC Ferries naar Nanaimo op Vancouver Island te nemen. Na een uurtje wachten kon ik mee, waarna ik na 5 kwartier varen arriveerde op Vancouver Island en onderdak vond bij Days Inn in Nanaimo. Een fraaie, ietwat vermoeiende dag gehad.

BC Ferries naar Vancouver Island

een van de schepen van BC Ferries, die o.a. naar Vancouver Island varen

 

Afgelegde afstand vandaag: 55 mijl

Afgelegde afstand totaal: 2859 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007