Vrijdag 22 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Tijd om zachtjesaan terug te gaan richting Vancouver. Maar omdat er onderweg niet zo heel veel bezienswaardigheden langs zouden komen, besloot ik eerst nog een eindje terug te rijden, de Icefields Parkway op, om Mt. Edit Cavell te zien. Vanuit Jasper, waar ik lekker sliep en bij A&W ontbijt at, kun je deze berg al zien liggen. De weg loopt helemaal door tot aan de voet van deze vergletsjerde berg. Aan het eind van de weg parkeerde ik en maakte een wandeling over de morene tot bij de gletsjer. Helaas vergat ik mijn anti-insecten-spray met als resultaat twee flinke bulten.

 

Gletsjermeer aan de voet van Mt Edith Cavell

De gletsjer trekt zich ook hier nog steeds terug en daardoor kun je ook beneden, waar vroeger ijs lag, over het puin lopen. Je kunt tot vlakbij het ijs komen en staat dan bij een gletsjermeer, dat geen zichtbare afwatering heeft. Hoe en waarheen het water dan wel verdwijnt heb ik niet kunnen ontdekken. Al met al is het bijzonder indrukwekkend om letterlijk aan de voet van zo'n enorme berg te staan, het is net alsof je tegen een muur opkijkt. Alles bij elkaar moet je rekenen op ca. 2 uur voor dit tripje, gerekend vanuit Jasper.

Daarna moest er stevig gereden worden. Ik ging eerst terug naar Jasper (dat is maar een klein eindje van de berg af) en daar draaide ik naar links weg 16 op. Het eerste belangwekkende punt dat ik tegenkwam was Yellowheadpas, een heel eenvoudig te berijden lage pas in de Rockies, waar niets bijzonders te zien is, behalve dat je een tijdgrens overschrijdt en dat vanaf dit punt alle (regen)water naar de Grote Oceaan stroomt.

Daarna kwam ik aan bij Mt. Robson, maar dat is zeker 60 km. verder. Op weg 16 rijden niet veel auto's, maar het is ook niet absoluut verlaten in dit gebied. En de auto's die er reden, hadden er in het algemeen flink de sokken in. Ook hier wordt stevig doorgereden.
Mt. Robson ligt in het gelijknamige Provinciale park en is het 3954 m. het hoogste punt van de Canadese Rocky Mountains. Deze berg is gewoon vanaf de Highway te zien en trekt dan ook heel wat bezoekers die even stoppen op de parkeerplaats en een aandenken of wat te eten en te drinken kopen.

Tot nu toe was het nog steeds mooi weer geweest, al kwamen er de laatste uren wel wat wolken opzetten. Nu begon de lucht echter volledig te betrekken, eerst met dunne, later ook met dikke hoge wolken. Om auto te rijden is dit weertype helemaal niet hinderlijk en omdat de weg naar Clearwater lang is (ca. 200 km.) vond ik dat beetje bewolking helemaal niet erg.

Bij Clearwater kun je het Wells Gray Provincial Park in. Een lange weg voert de beboste heuvels van het Park in, waar hier en daar mensen wonen en recreŽren. In het park zijn diverse fraaie watervallen te zien: de Spahat Falls (60m hoog), de Dawson Falls, die een heel eind verder in het park liggen, storten zich over een breedte van 91m 18m omlaag. Als laatste bezocht ik Helmcken Falls, nog een eindje verder. Deze waterval stort zich met een enorm gebulder liefst 137m omlaag. Overal in het park zijn schitterende viewpoints, waarvan sommige duizelingwekkend hoog.

 

Helmcken FallsHelmcken Falls ligt op 49 km van het beginpunt, Clearwater en je moet dezelfde weg terug rijden, want er is maar een toegang tot dit fraaie park. Overigens is dat niet erg, want op de terugweg zie je weer andere dingen. Het is een mooie afwisselende rit door een gebied waarin veel dieren leven; ik zag een hert en diverse eekhoorntjes.

 

 

 

In Clearwater aangekomen besloot ik door te rijden naar 100 Mile House, via route 24, een mooie weg hoog door de bergen. In 100 Mile House (dat op de goudroute ligt) nam ik een kamer bij Super 8, die dus 100 mijl van Lillooet af zou moeten liggen...
Of dat klopt was nog maar de vraag, wel zag ik op een wegwijzer dat het nog dik 400 km naar Vancouver is.
 

Afgelegde afstand vandaag: 388 mijl

Afgelegde afstand totaal: 2334 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007