Zondag 17 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Deze dag nam ik, zoals gebruikelijk, een rustdag. Samen met de familie waar ik dit weekend logeerde bezocht ik de kerkdiensten in de kerk van de Heritage Reformed Church in Chilliwack.

Deze kerk wordt voornamelijk door Nederlandse immigranten bezocht. Er waren ongeveer 150 mensen in de kerk aanwezig. In Chilliwack en wijde omgeving wonen heel veel immigranten van de eerste en tweede generatie, zodat je gemakkelijk in het Nederlands contact kunt maken. Ik maakte dan ook me deze en gene een praatje, waarbij bleek dat je na enig zoekwerk gezamenlijke kennissen of zelfs familieleden in je kennissenkring tegenkomt.

De ontvangst was allerhartelijkst en ik merkte duidelijk dat de mensen blij zijn elkaar op zondag te kunnen ontmoeten. Niet iedereen woont even dicht bij elkaar en voor sommigen in de zondagse dienst het enige moment in de week dat men elkaar ontmoet.

De diensten zijn tegenwoordig niet meer in het Nederlands, maar er werd dermate rustig en eenvoudig gesproken dat het goed te volgen was.

's Avonds nam men ruim de tijd voor ontmoeting en onderling gesprek en daarna werden we nog uitgenodigd op Hollandse koffie...

 

Afgelegde afstand vandaag: 100 mijl

Afgelegde afstand totaal: 1075 mijl

 

Ga voor meer foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 07 mei 2007