Vrijdag 15 juli 2005

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

In de lobby van het Days Inn motel stond een computer die door de gasten gebruikt mocht worden om te Internetten. Dat bood een goede gelegenheid om even de mail te checken en een paar korte berichtjes te versturen naar familie en vrienden. In dezelfde lobby was een uitstekend ontbijt buffet, waar je met gemak een volledige maaltijd kon samenstellen. Al met al een goed begin van een dagje Seattle. Tegen 9 uur reed ik noord in de richting van Downtown Seattle.

Zo'n Noord-Amerikaanse stad zit overzichtelijk in elkaar. Het stratenpatroon is volmaakt rechthoekig. Als je ergens te ver rijdt, of een afslag mist, kun je heel eenvoudig door letterlijk een blokje rond te rijden terugkomen op het punt waar het verkeerd ging en dan alsnog de goede weg kiezen.

Ergens in het centrum van de stad vond ik een parkeerplaats en vervolgens wandelde ik eerst naar Pikeplacemarket, waar de visboer met hele zalmen gooit. Hij staat bij de uitstalling en als er iemand een vis uitgekozen heeft, wordt die onder luid geroep naar de verwerkers achter de stand gegooid. Daarbij vliegen de vissen vlak over de hoofden van het publiek heen. Ook de andere communicatie met elkaar gebeurt op luide toon. Deze visverkoper is wereldberoemd en dat kun je zien aan de hoeveelheid mensen die er staat te kijken. Ze verkopen grote en wonderlijke vissen en allerlei andere zeedieren.
Daarnaast werd er op de markt veel groente en fruit verkocht. Ook sieraden en snuisterijen waren ruim vertegenwoordigd. De hele markt is overdekt en elke dag open.

Van de markt ging ik met de monorail naar Space Needle, een soort Euromast, maar dan in Seattle. Ik kocht een kaartje en ging met de lift naar boven. De lift werd bediend door iemand die tijdens het korte tochtje een en ander over de toren vertelde en vooral aandacht vestigde op welke manieren je je geld kunt uitgeven in deze attractie. Bovenop had ik een heel fraai uitzicht over Seattle en omgeving. Toen ik boven kwam, was het nog mooi weer. Mt. Rainier, de 'huisberg' van Seattle was goed te zien, maar vanuit het westen kwamen langzamerhand donkere luchten aandrijven. Ik nam ruim te tijd om vanaf deze plaats de stad, het havengebied en de omgeving te bekijken.

Toen ik weer beneden was, begon het zachtjes te regenen en dat bleef de rest van de dag zo. Ik ging met de monorail terug naar Downtown en at daar lunch in een groot winkelcentrum. In het midden was een soort centraal plein, waaromheen allerlei zaakjes voedsel verkochten: Italiaans, Aziatisch, McDonalds en consorten, kortom welke smaak je ook wilde, het was er te koop.

Omdat het nog steeds regende en er dus niet veel aan was om door de stad te lopen, haalde ik de auto op en reed ik naar 'The Museum of Flight' in het zuiden van Seattle. Dit museum is eigenlijk een onderdeel van de Boeing fabrieken, maar het bestaat niet alleen uit reclame voor Boeing, de luchtvaartgeschiedenis wordt er heel breed behandeld.

Allerlei vliegtuigen uit diverse perioden van de geschiedenis en een hal met een voortreffelijke tentoonstelling gewijd aan beide Wereldoorlogen boden een goed beeld van de militaire- en burgerluchtvaart. Alles was uitstekend gedocumenteerd en het personeel was, zoals (bijna) overal in de USA, vriendelijk en behulpzaam.

Nadat ik alles uitgebreid bekeken had reed ik noord. Dat ging maar heel langzaam, omdat ik in de avondspits terecht kwam. Het bleek raadzaam om in de spits niet de snelweg op te zoeken, want dan schiet je echt niet op.

In Everett boekte ik bij Days Inn een kamer voor de komende nacht

 

Afgelegde afstand vandaag: 70 mijl

Afgelegde afstand totaal: 575 mijl

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 03 oktober 2007