Dinsdag 5 augustus 2003

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Tochtje in de omgeving van Lowell

Vannacht om half vier was ik voor de eerste keer wakker, waarschijnlijk als gevolg van het tijdsverschil met Nederland, waar het zes uur later was. Daarna lukte het nog om tot half zeven te slapen. Er was toen al wat leven in huis, dus stond ik op en kreeg ontbijt. Buiten was het nevelig en koel. Mijn oom was bezig om een Van op te knappen, maar om lak te spuiten was het buiten nog te vochtig. We keken wat rond in en om het huis en halverwege de ochtend belde ik even naar mijn ouders om te vertellen dat alles goed verlopen was. In Nederland was alles goed, maar het was wel bijzonder warm weer.

SIMG0510 Onderweg in Michigan

Onderweg in Michigan

 

Om 11.00 uur vertrok ik voor een rondje in de omgeving van Lowell. Ik nam M 21 naar het westen en vervolgens M 37 zuid in de richting van Hastings. Ik reed door een mooi en afwisselend landschap met afwisselend bossen en landbouwgronden. Vervolgens nam ik M 43 noord en later oost in de richting van Lake Odessa en Jordan Lake. Opnieuw vielen me de lange kaarsrechte wegen op, die als een rechthoekig draadwerk over het landschap zijn gelegd. Het verkeersbeeld op het platteland was bijzonder rustig, slechts af en toe zag ik een andere auto rijden.

Michigan wemelt van de kleine en grotere meren en overal wonen er mensen omheen en zijn ze in de weer met bootjes, waterfietsen en hengels. Bij elk meer zag ik wel een plek om een boot te water te laten. Door bordjes bij de hoofdweg word je al geattendeerd op dergelijke hellingen, vaak een van de weinige plaatsen waar je het water bereiken kunt, omdat de rest van de oever private property is.

simg0514 Een van de vele Lakes in Michigan

Een van de vele meren in Michigan

 

Daarna reed ik een stukje west en vervolgens noord om via Saranac verder noord te gaan. Maar halverwege hield iemand me tegen omdat er een stroomkabel op de weg gevallen was, waardoor het verkeer een andere route moest kiezen. Daarom reed ik een stukje oost over I 96 en vervolgens via Ionia naar Belding en zo verder naar Gratten. Bij Gratten keek ik even rond bij Big Pine Island Lake en een eindje verder in de richting van Lowell bij Pickerel Lake, een fraai meer, compleet met gesponsorde voetbrug om de natuur van dichterbij te kunnen bekijken.

 

simg0533 Pickerel Lake 3 (MI)

Pickerel Lake

 

Vlakbij Lowell bezocht ik het historische dorp Fallassburg. Hier staan wat oude huizen en bevindt zich een covered bridge. In 2000 was ik hier ook al eens, maar toen zonder camera. Nu reed ik er weer heen en nam wat foto's.

 

SIMG0536 Covered Bridge Fallasburg

Covered Bridge Fallassburg

 

's Avonds bezocht ik met mijn familie de Lowell fair, een soort veetentoonstelling annex kermis voor de plattelandsjeugd. Vanuit heel de omtrek komen de boeren met campers om een midweek op het terrein te kamperen. Ik merkte weinig of niets van jetlag. Rond 17.30 uur had ik even behoorlijk slaap, maar dat ging ook weer over.

 

 

Afgelegde afstand vandaag: ca. 120 mijl

Afgelegde afstand totaal: 140 mijl

 

Terug naar boven

 

Ga voor meer (vakantie)foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 21 oktober 2009