Woensdag 6 augustus 2003

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Tochtje naar noord Indiana, Amish country

Vandaag vertrok ik om iets over half 10 in de richting van Kalamazoo en reed daarna verder zuid in de richting van de staat Indiana. De klok liep daar een uur achter, omdat deze staat niet met de zomertijd meedoet. Mijn eerste bestemming was Shipshewana, waar de grootste vlooienmarkt van het mid-westen wordt gehouden, op elke dinsdag en woensdag van elke week.

Onderweg zie je al volop Amish koetsjes rijden, want vooral ook die mensen bezoeken de markt. Ze parkeren hun vervoermiddelen allemaal bij elkaar en gaan dan de markt op, een grote verzameling kramen waar van alles verhandeld wordt. Je ziet daar opvallende Aziatische handelaars. En veel dezelfde soort artikelen. Hoeveel standjes met precies dezelfde T-shirts, bananendozen vol uitverkoop, tassen en jassen er niet waren, weet ik niet.

 SIMG0539 Amish koetsen in Indiana

Koetsjes op de parkeerplaats bij de Fleamarket in Shipshewana

 SIMG0541 Koets bij de supermarkt

Amish koets bij een supermarkt

's Middags reed ik een rondje door het gebied. Zo hier en daar zag ik Amish people. Meestal kun je aan de boerderijen al zien of de eigenaar Amish is. Bij die boerderijen lopen steevast paarden en ziet alles er goed onderhouden uit.

 

 

Afgelegde afstand vandaag: mijl

Afgelegde afstand totaal: mijl

 

Ga voor meer (vakantie)foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze site is voor het laatst bijgewerkt op 22 oktober 2009