maandag 18 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Las Vegas naar Williams

Vanmorgen zag ik dat er een briefje onder deur geschoven was met daarop de rekening. Als ik met deze rekening instemde, was een telefoontje naar de Frontdesk genoeg om uit te checken. Buiten de deur lag een krant. Die krijg je kennelijk op de laatste ochtend van je verblijf in La Quinta. Ik ontbeet nog een keer in het motel, pakte in, telefoneerde naar de frontdesk en vertrok. Bij het eerste tankstation stopte ik om een zak ijs te kopen, zodat mijn flesjes koel konden blijven in de koelbox van Walmart. Daarna verliet ik de stad en reed in zuidoostelijke richting via Henderson en Boulder City naar de Hoover Dam, waar ik deze keer voorbij reed zonder te stoppen.

Route 93 gaat door de woestijn naar het zuidoosten in de richting van Kingman. Het land was hier schaars begroeid met losstaande struikjes en een enkele cactus. Ik stopte bij een uitkijkpunt waarvandaan de Colorado rivier te zien is en een verder nogmaals om wat foto's van het woestijnlandschap te maken.

 IMG_6723 Colorado River just south of Hoover Dam

Colorado rivier gezien vanaf Rt. 93

Bij Kingman draaide ik de I 40 op en reed door een afwisselend landschap dat op sommige plekken wat rijker begroeid was naar Williams, Arizona. Het landschap is overal woestijnachtig, maar op plaatsen waar meer regen valt dan elders en langs stroompjes vind je struiken en kleine bomen. Dat het hier af en toe flink regenen kan bewijzen de washes, droge kreken, waar je met bruggetjes overheen rijdt. Ook tref je regelmatig borden met waarschuwingen voor overstroomde weggedeelten aan.

 IMG_6731 Arizona desert

Woestijnlandschap in Arizona

Williams ligt in de bergen van Arizona. Bill Williams Mountain, vlakbij de stad, is ongeveer 3100 meter hoog. Williams blijkt aan de beroemde Route 66 van Chicago naar Los Angeles te liggen, wat merkbaar is aan het aantal toeristen en de vormgeving van winkels, restaurants en straatmeubilair.

Terug naar boven

 

Grand Canyon

Ik reed door Williams heen en volgde Rt 89 in noordelijke richting to ik een eindje voorbij Tusayan aankwam bij de toegangspoort voor Grand Canyon National Park. Ik kocht een jaarpas voor alle Nationale Parken en reed verder naar Grand Canyon Village. Tussen Williams en het dorp had het weer er steeds dreigend uitgezien. Af en toe regende het wat en in het noordoosten onweerde het. Ik reed naar de parkeerplaats bij het visitors centre en bedacht wat ik zou doen.

Het regende licht en het was nog steeds bewolkt. Ik liep eerst naar Mather Point, dat vlakbij de parkeerplaats ligt en keek daar voor het eerst in Grand Canyon. Deze ervaring kun je vergelijken met het eerste bezoek aan de bergen. Voor me lag een enorm diepe kloof, waarin de Colorado rivier stroomt, die op veel plaatsen helemaal niet te zien is. De Canyon is tussen de 600 en 2000 m diep en gemiddeld 16 km breed. De wanden zijn afwisselend stijl en schuin aflopend, zodat vanaf de rivier de breedte van de Canyon in een aantal stappen steeds groter wordt. De wanden zijn licht en roodgekleurd in afwisselende lagen. Door het regenachtige weer was het niet volkomen helder en het licht was behoorlijk diffuus. Toch maakte deze eerste aanblik grote indruk op me.

 IMG_6746 Grand Canyon

Grand Canyon

Ik reed met de blauwe bus naar het beginpunt van de rode busroute naar Hermit's rest. In het park zijn verschillende buslijnen uitgezet, die deels over wegen rijden waar je ook met je eigen auto mag komen. De route naar Hermit's rest is in het hoogseizoen gesloten voor auto's en alleen met de bus toegankelijk. Toen ik bij het beginpunt van de lijn naar Hermit's rest aankwam, bleek dat de bussen nog niet reden i.v.m. het onweer. Naar verwachting zou de dienst redelijk snel hervat worden. Ik keek even rond in de omgeving en liep de Bright Angel Trail een stukje omlaag.

 IMG_6777 Grand Canyon

Grand Canyon, begin van Bright Angel Trail

Toen ik terugkwam bij de halte was de busdienst weer operationeel. Na een korte wachttijd kon ik mee en reed met de bus de rode route op. Bij de eerste halte stapte ik uit en keek rond bij het uitkijkpunt dat Trailhead View heet. Daarna liep ik langs de Rim naar de volgende bushalte. Tijdens dat wandelingetje had ik voortdurend een fraai uitzicht over de Canyon.

 IMG_6912 Grand Canyon Shuttle Bus on the South Rim

Shuttle bus, Grand Canyon

Ik stapte weer in de bus en reed een halte verder waar ik uitstapte en op de volgende bus wachtte, terwijl ik de Canyon van daaruit bekeek. Daarna reed ik mee tot het eindpunt en vandaar in een keer terug naar het dorp. Alle chauffeurs doen diverse mededelingen door de intercom. Bijzondere aandacht besteden ze aan de kennisgeving dat de deuren gesloten worden en aan de handhaving van de regel dat je niet vlakbij de achterdeuren mag staan.

Terug naar boven

 

Van Grand Canyon naar Williams

Met de blauwe lijn ging ik nu terug naar de parkeerplaats, waarna ik mijn auto opzocht en terugreed naar Williams. Daar nam ik mijn intrek in Best Western.

 

Afgelegde afstand: 325 mijl.

Mooie dag, ondanks wat regen en tamelijk broeierig weer.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 januari 2012