Vrijag 31 juli

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Sheridan naar Devils Tower

Vanmorgen toen ik wakker werd, waaide het hard en scheen de zon. Ik ontbeet in het motel en reed door Sheridan naar de volgende oprit van Interstate 90. Deze plaats vertelt, net als andere in dit gebied de geschiedenis van de eerste blanke bewoners, hun trektochten en ontmoetingen met Indianen. En van de Cowboys. Je bent hier in het Westen (hoewel je nog veel verder naar het westen kunt) en dat zul je weten. Echte Cowboys zijn er niet of nauwelijks meer, de Bikers nemen hun plaats in. Overal zie je Harley Davidsons rijden met Bikers die allemaal volgens de code gekleed gaan. Velen zijn onderweg naar Sturgis, South Dakota, waar vanaf 1 augustus gedurende een week de jaarlijkse rally gehouden wordt.

Ik reed de Interstate 90 op. Inmiddels was het bewolkt geworden en stond er een stevige bries uit het noorden, waardoor het niet warm was. Ik reed lekker door, passeerde Buffalo (WY) en Gillette en ging bij Sundance de weg af om via Rt 14 naar Devils Tower te rijden. Het gebied waar de Interstate me doorvoerde is dor. Behalve gras en absint groeit er weinig. Je ziet ook niet veel activiteiten. Er staan nogal wat Ja-knikkers, die verspreid in het landschap olie omhoog pompen, zo hier en daar zie je een ranch en af en toe kom je een dorp met wat huizen tegen. Bij Gillette is een grote steenkolenmijn, waaromheen heel wat activiteiten ontplooid worden, maar zodra je dit gebied 10 minuten achter je hebt gelaten, zit je weer op de onbewoonde prairie.

 090731_02 IMG_1024 Coaltrain from Gillette, WY, heading East

Steenkooltrein vanuit Gillette op weg naar het oosten

 090731_06 IMG_1028 Coaltrain from Gillette, WY, heading East

 

Onderweg naar Devils Tower spetterde het een beetje. Toen ik er aankwam was het nog niet helemaal droog, maar wandelen zonder paraplu ging best. Ik liep het rondje rond deze merkwaardige steenformatie die duidelijk uit basalt bestaat. Er waren klimmers actief op deze enorme toren, die ver boven de omgeving uitsteekt. Indianen vereren deze 'heilige' plaats. Overal zie je dan ook gebedsdoekjes in de bomen hangen.

 090731_08 IMG_5603 Devils Tower, WY

Devils Tower

 090731_12 IMG_5624 Devils Tower, WY

 

 090731_32 IMG_1078 Red Hills, WY

Rode heuvels vlakbij Devils Tower

 

Terug naar boven  

 

Van Devils Tower naar Spearfish

Na de rondwandeling om de toren reed ik via plaatsjes als Alva en Aladdin naar Spearfish, dat net in South Dakota ligt, een eindje over de grens met Wyoming. In die plaats had ik een kamer gereserveerd voor 3 nachten bij motel Travelodge. Ik checkte in en reed daarna een scenic route door Spearfish Canyon in de Black Hills, omringd door honderden Harleys die op de Rally afgekomen waren.

 090731_36 IMG_1083 Along Spearfish Canyon, Black Hills, SD

In Spearfish Canyon

Ik liep even rond in Deadwood, een authentiek uitziend stadje met een geschiedenis van goudzoekers en andere avonturiers, dat achter de 'originele' gevels een gokstadje blijkt te zijn en reed daarna terug naar Spearfish.

 090731_46 IMG_1090 Deadwood, Black Hills, SD

Deadwood, Main Street

Mooie dag met 's middags lichte regen, later zonnig, koel weer.

Afgelegde afstand 324 mijl.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009