Vrijdag 17 juli

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Yakima naar Ellensburg

Ook Quality Inn in Yakima verzorgde een redelijk ontbijt, dus daar had ik geen omkijken naar. Ik vertrok in noordelijke richting door de stad en reed even buiten Yakima via Selah Rt 821 op, de weg door Yakima Canyon. Beneden stroomt de rivier Yakima, de weg kronkelt daarboven lager of hoger langs de uitgedroogde heuvels met de rivier mee. Op sommige plaatsen is de canyon echt smal, elders is ruimte voor recreatie en enige landbouw.

090717_04 IMG_0208 Yakima Canyon

Yakima Canyon

090717_06 IMG_5122 Yakima Canyon 

Aan het einde van de canyon (of eigenlijk aan het begin, want ik reed stroomopwaarts) ligt Ellensburg, een plaats met een aardig centrum. Ik liep daar even rond en reed toen verder, over Rt 97 in de richting van Leavenworth.

 090717_10 IMG_5124 Ellensburg, WA

Downtown Ellensburg

Terug naar boven

 

Van Ellensburg door het dal van de Columbia naar Wenatchee

Eerst passeerde ik een pas, waarna het droge landschap plaatsmaakte voor meer begroeiing. Vervolgens passeerde ik de (hogere) Blewett Pass (4100 ft) om af te dalen in de vallei van de Wenatchee rivier. Omdat het nog vroeg was, besloot ik een ommetje door het dal van de Columbia rivier te maken.

Ik draaide naar rechts, Rt 2 richting Wenatchee. Net voor de stad reed ik Alt Rt 97 op, west van de Columbia river, langs Rocky Reach Dam naar het noorden. Het landschap lijkt op dat rond Yakima: kale heuvels, met een begroeid groen dal. Ik reed door naar het noorden tot Chelan, dat aan het enorme Lake Chelan ligt, en daalde toen af om de Columbia over te steken en over Rt 97 terug te rijden naar Wenatchee.

 090717_12 IMG_0220 Columbia River Valley

Dal van de Columbia tussen Wenatchee en Chelan

De oostzijde van het dal is rijk begroeid met boomgaarden en druiven. Inmiddels was het weer heet geworden, de thermometer van de auto wees geregeld 100F aan.

Terug naar boven

 

Van Wenatchee naar Seattle

Voor Wenatchee sloeg ik rechtsaf Rt 2 op in de richting van Stevens Pass. Daarbij passeerde ik het 'Beierse' Leavenworth, waar ik in 2005 ook was. Ik stopte er even voor een korte wandeling, maar ook hier was het heet, zodat ik na enige tijd verder reed de Pass op. De weg klimt zeer geleidelijk over lange afstand naar een hoogte van 4061 ft (= ca. 1330 m.)

 090717_14 IMG_0225 Leavenworth

Leavenworth, dorp in Beierse stijl aan de weg naar Stevens Pass

 090717_18 IMG_5127 Stevens Pass

Stevens Pass

Aan de westkant van de Pass, in het dal van de Skykomish river stopte ik bij Deception Falls, een fraaie waterval vlakbij de weg. Deze pasweg werd, net als andere, oorspronkelijk aangelegd als spoorlijn en nog steeds liggen er goed onderhouden sporen vlakbij de autoweg.

 090717_20 IMG_0230 Deception Falls

Deception Falls

Via Baring, Gold Bar en Start Up bereikte ik Monroe. Vandaar is het niet ver naar Seattle, waar ik dacht eenvoudig en snel onderdak te vinden. Dat lukte wel, bij Comfort Inn & Suites, maar pas op Rt 99 na een rit van 45 minuten door de avondspits. Mooie dag

 

Afgelegde afstand 360 mijl

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009