Vrijdag 27 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanochtend om 9.15 uur vertrok ik bij Days Inn in Petoskey, na ontbeten te hebben in het 24 uurs buffet. Van deze voorziening, die ik hier voor het eerst zag, werd gretig gebruik gemaakt door de gasten. Op elk moment gisteravond en vanochtend zaten er mensen te eten en drinken.

Ik reed Rt 31 op, richting Traverse City. Langs deze weg is het overal druk met toeristen en toeristische activiteiten. Via Charlevoix en Elk Rapids bereikte ik Traverse City, waar ik rechtsaf sloeg, Rt 37 noor op. Deze weg loopt over het smalle schiereiland "Old Mission Peninsula" waar heel veel fruit en zelfs wijn verbouwd wordt. De mooie route over het eilandje is 18 mijl lang en eindigt bij een fraaie vuurtoren en een loghome, een ingerichte blokhut uit vroeger tijden. Je bent daar in de omgeving van de 45e breedtegraad en dat wordt duidelijk kenbaar gemaakt met een bord, zoals er ook langs doorgaande wegen borden staan op de plaats waar je deze denkbeeldige lijn passeert.

 

 

 

Old Mission Lighthouse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Old Mission Loghome

 

Ik parkeerde bij het Lighthouse en liep daar even rond. Het begon zachtjes te regenen en 10 minuten later regende het stevig door. Ik reed terug over Peninsula Drive en stopte bij Chateau Grand Traverse, een wijnmakerij aan Rt 37 met een prachtig proeflokaal en een mooie winkel. Ze maken daar goede Europese wijnen.

Chateau Grande Traverse in de regen

Ik reed verder naar Traverse City dat flink gegroeid is met veel motels en watersportbedrijvigheid. Ik zocht Rt 37 zuid op en reed in de richting van Baldwin, weg van het meer recht naar het zuiden. Zodra ik buiten de stad was, werd het rustig op de weg en kon ik lekker doorrijden. Inmiddels was het allang weer droog en liet de zon zich weer zien.

Ik volgde Rt 37 tot Baldwin en ging toen een stukje over Rt 10 naar het oosten, waarna ik 131 zuid nam, richting Grand Rapids. Bij afrit 101 ging ik van de weg af om even naar Nederland te bellen. Dat kon eindelijk weer, nadat ik in Canada via Rogers geen toegang kreeg. Ik kocht benzine en reed verder over 131, 96 en 21 tot in Lowell, waar ik om 16.15 bij mijn familie arriveerde. Het was goed om elkaar weer te zien.

We aten bij de plaatselijke Chinees en īs avonds reden we naar downtown Grand Rapids om het nieuwe Marriot hotel te zien, waarin mijn oom en mijn neef een tijdlang hebben gewerkt.

 

Afgelegde afstand vandaag: 291 mijl

Afgelegde afstand totaal: 2977 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 28 augustus 2008