Zaterdag 14 juli 2007

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Ook afgelopen nacht sliep ik goed, al loopt mijn inwendige klok nog steeds met Nederland mee. Om 8.45 uur was ik onderweg via rt. 38 noord en daarna een stukje 28 noord om even later 111 oost op te rijden in de richting van Mystery Hill, ook wel America's Stonehenge genoemd.

Mystery Hill - American StonehengeIk arriveerde daar om 9.15 uur en was de eerste bezoeker van deze dag. Eerst werd er een filmpje gedraaid, zodat ik wist wat ik ging zien. Daarna moest ik aan de hand van een plattegrond zelf mijn weg vinden over het terrein. In tegenstelling tot de omgeving van het 'echte' Stonehenge bij Salisbury in Engeland is het gebied hier heuvelachtig en begroeid met bos. Daardoor ontbreekt het totaaloverzicht over de bouwwerken die hier te zien zijn. Die bouwsels maken zonder meer indruk en zijn beslist door mensen gemaakt die bepaald niet achterlijk waren. Ze hadden onmiskenbaar grote kennis van astronomie en ook meet- en bouwkundig waren ze goed onderlegd. Wie de bouwers van geweest kunnen zijn, wordt niet duidelijk gemaakt. Het is voor geleerden ook nog een raadsel, net zo goed als de geschiedenis van Stonehenge in Engeland. De omgeving van Mystery Hill is fraai en het ritselde er van de chipmunks, die hier tamelijk schuw waren.

 

Mystery Hill - American Stonehenge

 

Na mijn bezoek aan deze interessante plek reed ik terug naar de kust en vervolgde mijn weg naar het noorden, langs de Oceaankust. Op sommige plaatsen was het bijzonder druk en zeer toeristisch met lunaparks, automatenhallen en talloze hotdog en pizza tentjes.

Plaatsjes als York, Kennebunkport, Ogunquit etc. zien er allemaal hetzelfde uit: Overvolle centra met allerlei winkeltjes en restaurants en rond de centra heel veel vakantieverblijven in allerlei soorten en maten.

Ergens langs de weg kocht ik een broodje kreeft (lobster roll) voor lunch. Kreeft lijkt hier wel het hoofdvoedsel te zijn. 

Daarna ging ik op zoek naar Cape Elizabeth, waar een mooie vuurtoren te zien zou moeten zijn. Ik reed Rt 9 echter in de verkeerde richting op, zodat ik terug moest. Bij het binnenrijden van Portland stond de weg naar Cape Elizabeth duidelijk aangegeven, zodat ik er nog even een kijkje nam.

 

Cape Elizabeth Lighthouse

 

Daarna zocht ik het gebied met motels aan de Maine Turnpike op en boekte twee nachten, wederom bij Motel 6.

 

Afgelegde afstand vandaag: 233 mijl

Afgelegde afstand totaal: 403 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 25 augustus 2008