Donderdag 12 juli 2007

 

Start
Omhoog
Volgende

 

 

Vanmorgen om 6.15 uur kwam Jan Kodde met z'n Benz en z'n jongens de straat in rijden, juist toen ik mijn tweede koffer in de BMW legde. We vertrokken meteen en hadden droog weer, niet warm en enigszins bewolkt. Brussels Airport of Zaventem is nog geen 100 km rijden. Het was overal rustig op de weg, zodat ik om 7.30 al in de vertrekhal stond om in te checken voor Continental flight 61

Voordat ik daadwerkelijk kon inchecken, werd ik ondervraagd door een Belgische medewerker van Continental. Hij wilde mijn paspoort zien, vroeg wie mijn bagage had ingepakt, of iemand die ik niet kende mij iets had meegegeven, of ik soms wapens of vloeistoffen in mijn bagage had Ún waarom ik als Nederlander niet vanaf Schiphol vertrok?

Blijkbaar kon ik alle vragen naar tevredenheid beantwoorden, want ik mocht in de rij blijven staan, waarna het daadwerkelijke inchecken in een mum van tijd gebeurde. De Continental dame vertelde dat het vliegtuig met een vertraging van ca. 40 minuten zou vertrekken, maar dat dat niet van invloed zou zijn op mijn aansluitende vlucht in Newark. Ze maakte een label voor mijn koffer en produceerde twee instapkaarten.

Toen kon ik naar de douane die me zonder problemen liet passeren. Zaventem is veel kleiner en ook rustiger dan Schiphol. De sfeer is er gemoedelijk en niemand schijnt haast te hebben. Zondermeer een aanrader!

Ik keek wat rond in de tax free shops, kocht een krant en een kop koffie en zocht rond 9.15 uur pier B op. Daar volgde een controle van handbagage en mezelf op metalen voorwerpen. Mijn riem moest uit, maar m'n schoenen niet. Toen liep ik naar Gate B 40, die helemaal aan het eind van pier B bleek te liggen. Dat is een wandeling van bijna 10 minuten. De ingang van B 40 bevond zich in een aparte ruimte, waar ik pas in mocht nadat ik had verteld wat ik na het inchecken nog had gekocht.

Er stond nog geen vliegtuig bij de Gate. Toen ik daar net zat, zag ik hem landen en even later voorrijden bij de Gate. Direct kwamen er mensen om schoon te maken, te bevoorraden en te tanken.

Om ca. 10.30 uur begon het instappen, inderdaad zo'n 40 minuten later dan op de instapkaart stond. Een half uur later waren we in de lucht. Ik had stoel 18F, op de derde rij van Economyclass. Deze stoel bood meer beenruimte dan de stoelen in de rijen naast mij. De Boeing 777 is een tamelijk stil vliegtuig en de vlucht verliep smoothy.

Als vanouds werd er chicken or beef geserveerd en de verdere verzorging was goed, maar niet overdadig.

We arriveerden om 12.40 AM (Amerikaanse tijd) op Newark NJ, 45 minuten later dan gepland. Bij de douane was het niet druk, ik was meteen aan de beurt en mocht het land binnen. De douane is nog steeds niet vriendelijk, maar ook niet bijzonder moeilijk. Er worden wat vragen gesteld (wat is je beroep? waarom kom je naar de VS, hoe lang denk je te blijven? waar reis je nu naar toe?) en als je die naar tevredenheid kan beantwoorden krijg je de groene kaart in je paspoort geniet, met daartegenover een stempel en mag je verder lopen.

De koffers kwamen vrij snel aangegleden. Iemand pakte mijn koffer van de band, maar ontdekte gelukkig dat het niet de zijne was en legde hem terug. Daar moet ik dus wat aan doen, want mijn koffer is blijkbaar ook voor andere mensen herkenbaar als de hunne. De volgende douanecontrole verliep zonder hindernissen, waarschijnlijk door de paraaf die de eerste customer op het formuliertje had geplaatst. Na deze controle gaf ik de koffer af voor de transit naar Boston en ging ik zelf met de Air Shuttle van terminal C naar terminal A.

Tijd om wat geld te pinnen, door de security te gaan, een drankje te kopen en even naar mijn ouders te bellen. Dat lukte daar gewoon met mijn mobiele telefoon.

De vlucht naar Boston met een Boeing 737 vertrok iets te laat, omdat alle koffers nog niet geladen waren. Men vroeg begrip voor het latere tijdstip met de redenering dat iedereen graag zijn koffer zou willen ophalen op de plaats van bestemming.

Het uitzicht vanuit het vliegtuig op New York City, Long Island en de Atlantische Kust was prachtig omdat het stralend weer en onbewolkt was. We arriveerden om ca. 15.50 uur in Boston, waar de koffer ook snel aan kwam glijden.

Met de bus ging ik naar Alamo om mijn auto af te halen. De dame probeerde me eerst een dure update aan te smeren en slaagde er uiteindelijk toch in om mij extra geld in rekening te brengen voor een Gold-pakket dat ik achteraf helemaal niet nodig had. Nog niet eerder maakte ik dit gedrag (waarvoor toch flink gewaarschuwd wordt) mee. Voortaan houd ik voet bij stuk en laat ik me niets extra's opdringen...
De KIA-spectra die ik vervolgens kreeg, bleek schade te hebben aan het rechterachterspatbord, waarop een vriendelijke Amerikaan die achter me stond me attendeerde. Zoiets moet je melden bij het verlaten van het terrein. Men maakt dan een aantekening op je huurcontract, zodat jij niet aansprakelijk wordt gesteld voor de schade.

Ik zette koers naar het noorden en bereikte Motel 6 te Boston-Danvers, na er eerst voorbij gereden te zijn. Ik moet weer even wennen aan het feit dat bordjes en verwijzingen in de VS staan op de plek zelf en niet een vooraankondiging betekenen.
Het afhandelen van de Internetreservering verliep vlekkeloos. Ik ging vroeg (20.15 uur) slapen

 

Afgelegde afstand door de lucht vandaag: 4181 mijl

Afgelegde afstand over de weg vandaag: 34 mijl

Afgelegde afstand totaal: 34 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Reageren? Stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 27 augustus 2008