Donderdag 13 augustus

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Detroit naar Newark

Vanmorgen reed ik rond 8.15 uur weg bij Quality Inn, waar ik een ongestoorde nachtrust genoot. 's Nachts wordt er kennelijk niet heel veel gevlogen op Detroit. Tien minuten later was ik bij Alamo / National, waar ik mijn auto inleverde en op de juiste bus stapte om in de vertrekhal uit te komen waarvandaan mijn vlucht zou vertrekken.

Op het vliegveld checkte ik in, waarbij ik assistentie van het grondpersoneel nodig had omdat mijn naam op het ticket anders was dan in mijn paspoort. Mijn bagage was deze keer niet te zwaar en na deze spullen afgegeven te hebben kon ik op zoek naar de gate. Ik had nog tijd genoeg. Twee uur van te voren is zeker voor een binnenlandse vlucht zeer ruim.

 090813_02 IMG_1762 Detroit Metropolitan Airport

Detroit Metropolitan Airport

 090813_22 IMG_1803 Some clouds appearing

Ergens boven New York State, er komt bewolking

 

We vertrokken op tijd in prachtig weer richting Newark in een Embraer RJ 145, een klein vliegtuig, gevlogen door Continental Express. De piloot meldde optimistisch dat we wel twintig minuten voor de geplande tijd op Newark zouden aankomen. Dat werd uiteindelijk dertig minuten later doordat het op Newark regende.

 

Landing op Newark Liberty Airport in regenachtig weer, gezien vanuit de Embraer RJ 145

Desondanks had ik overstaptijd genoeg en ging daarom op gemakt naar de C-terminal (met de Continental bus, zodat je niet opnieuw door de security hoeft) waar mijn vlucht naar Brussel pas over een uur of zes zou vertrekken.

Terug naar boven

 

Van Newark naar Zaventem

Genoeg tijd om wat te eten en te drinken, rond te kijken en nog wat spulletjes te kopen. Langzamerhand werd het drukker bij Gate C 121, waar je vooraf bij de Continental balie de groene kaart uit je paspoort moet laten scheuren. Het instappen begon op tijd, ons vertrek werd uitgesteld omdat we wachtten op enkele vertraagde overstappers.

 090813_26 IMG_1842 Newark Liberty Airport

Newark Liberty Airport in de regen

 090813_32 IMG_1850 Newark Liberty Airport

Wachten op vertrek

Bijna een uur te laat vertrokken we, waarna al spoedig drinken en eten werd uitgeserveerd. De vlucht verliep door staartwind zeer voorspoedig en men verwachtte ondanks het late vertrek slechts kort na de geplande tijd aan te zullen aankomen.

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 19 oktober 2009