Dinsdag 4 augustus

 

 

Vorige
Start
Omhoog
Volgende

 

 

Inhoud van deze pagina

 

Van Chamberlain naar Mitchell

Vanmorgen werd ik voor mijn gevoel vroeg gewekt door mijn GSM. Dat klopte want gisteren moest de klok weer een uur terug. Ik bevind me nu in Central Time Zone. Ik bakte een wafel in het prima Americ Inn, pakte in, checkte uit en reed weg. Eerst ging ik een stukje terug, Chamberlain in, waar ik vlakbij de rivier Interstate 90 op- en meteen weer afreed naar de Rest Area, waar vandaan je een prachtig uitzicht op hebt op Chamberlain en op de rivier de Missouri.

 090804_05 IMG_1225 Missouri at Chamberlain, SD

Missouri bij Chamberlain, SD

 090804_08 IMG_1220 Missouri at Chamberlain, SD

Missouri bij Chamberlain, SD

Daarna reed ik de snelweg op in oostelijke richting. Het landschap is licht golvend en begroeid met agrarische gewassen. Ik zag behoorlijk wat grasland met koeien maar ook graan en andere akkerbouwproducten. Het ziet er allemaal veel vruchtbaarder en welvarender uit dan de prairie ten oosten van Sheridan. Ter hoogte van White Lake ging ik van de snelweg af en reed binnendoor naar Plankinton, waar ik de Interstate weer opdraaide. Veel verschil maakt het niet maar over de binnenwegen kom je dwars door de dorpjes heen.

Terug naar boven

 

Van Mitchell naar Sioux Falls

Mijn eerste stop maakte ik in Mitchell bij Worlds Only Corn Palace, een flink evenementengebouw, waarvan twee gevels voorzien zijn van versieringen in de vorm van landbouwproducten, waaronder vooral mais. Ook binnen zijn afbeeldingen te zien die samengesteld zijn uit mais en diverse soorten stro. Zoals ik op Internet had gelezen bleek het een aardige onderbreking van de autorit over I 90 te zijn, maar beslist geen doel waarvoor je mijlen omrijdt. De toegang tot Corn Palace is vrij.

 090804_16 IMG_1245 Mitchell Corn Palace, SD

Corn Palace in Mitchell, SD

De volgende stop lag ongeveer een uur verder naar het oosten. In Sioux Falls bezocht ik kort het Falls Park, waar de aardige watervallen van deze flinke stad te vinden zijn. Het is een fraai park dat ontsierd werd door een penetrante stank van de veemarkt of een vleesfabriek.

 090804_36 IMG_1250 Sioux Falls Falls Park, SD

Falls Park, Sioux Falls, SD

 

Terug naar boven

 

Van Sioux Falls naar Elk Horn

Vanuit Sioux Falls reed ik naar Doon, Iowa, waar mijn familie heeft gewoond. Dankzij de Tomtom was het zeer eenvoudig om naar dit kleine dorp toe te rijden. Omdat ik geen exact adres wist heb ik het huis waar ze ooit woonden niet bewust gezien.

 090804_44 IMG_1258 Farm in Iowa

Boerderij in Iowa

Vanuit Doon reed ik naar Sioux City, waar ik een stukje van de Loess Hill Scenic Byway reed, een mooie route door een heuvelachtig landschap, dat wel een beetje lijkt op de löss heuvels in Zuid-Limburg, al groeien daar geen sojabonen.

 090804_56 IMG_1265 Loess Hills, Iowa

Loess Hills, Iowa

Ik verliet de Byway en reed via Rt. 141 naar Denison, over 59 naar Harlan en vervolgens via 44 naar Elk Horn, een dorp in de middle of nowhere in de staat Iowa, waar eveneens een Americ Inn staat, waar ze een kamer beschikbaar hadden. Ik at bij het buffet van Danish Inn, in dit Deens georiënteerde dorp.

Mooie heldere dag, niet al te warm (ca. 82 F)

Afgelegde afstand 383 mijl

 

Ga voor foto's naar mijn albums op Webshots. Klik hier (opent in nieuw venster)

 

Terug naar boven

 

Reageren? Ga naar het gastenboek of stuur mij een e-mail

 

 

 

 

 

Vorige | Start | Volgende

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 07 oktober 2009